Portvinsfromage
60+ min

Portvinsfromage

Portvinsfromage er en cremet dessert, som alle vil elske. Den er simpel og lige til at lave - prøv den!
Fryseegnet
Bedømmelse (17 vurderinger)

Min bedømmelse:

Portvinsfromage

Portvinsfromage er en cremet dessert, som alle vil elske. Den er simpel og lige til at lave - prøv den!

Antal portioner
  • 2 tsk honning
  • 25 g smuttede hele mandler

Fromage

  • 2 dåser syltede grønne figner (ca. 415 g)

Fremgangsmåde:

Smelt honningen i en pande. Tilsæt mandlerne og rist dem, til de er blanke og gyldne. Spred dem godt ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af.

Fromage

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk fløden let og tilsæt sukker. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med portvin og hæld den i flødeskummet under omrøring.

Hæld fignerne til afdrypning og anret dem i 4 portionsglas. Fordel fromagen over. Stil desserten koldt i ca. 1 time.

Ved serveringen

Pynt fromagen med honningristede mandler.

Tips

I stedet for syltede grønne figner, kan du bruge syltede pærer eller anden syltet frugt. Du kan også vende frisk frugt i lidt friskpresset limesaft og bruge det.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,3 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 59 %
  • Alkohol: 3 %
Print