Portvinsfromage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(18 vurderinger)

60+ min

Portvinsfromage er en cremet dessert, som alle vil elske. Den er simpel og lige til at lave - prøv den!

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 tsk honning
  • 25 g smuttede hele mandler

Fromage

  • 2 dåser syltede grønne figner (ca. 415 g)

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt honningen i en pande. Tilsæt mandlerne og rist dem, til de er blanke og gyldne. Spred dem godt ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af.

Fromage

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk fløden let og tilsæt sukker. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med portvin og hæld den i flødeskummet under omrøring.

Hæld fignerne til afdrypning og anret dem i 4 portionsglas. Fordel fromagen over. Stil desserten koldt i ca. 1 time.

Ved serveringen

Pynt fromagen med honningristede mandler.

Tips

I stedet for syltede grønne figner, kan du bruge syltede pærer eller anden syltet frugt. Du kan også vende frisk frugt i lidt friskpresset limesaft og bruge det.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,3 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 59 %
  • Alkohol: 3 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: