Postej med salat
60+ min

Postej med salat

Postej er ikke kun til madpakken. Salaten med peberfrugt og iceberg giver et friskt modspil til denne skønne postej.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Postej med salat

Postej er ikke kun til madpakken. Salaten med peberfrugt og iceberg giver et friskt modspil til denne skønne postej.

Antal portioner

Postej

  • 300 g hakket svinelever
  • 150 g magert hakket svinekød fx skinkekød
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 hakket zittauerløg
  • 2 dl mælk
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk tørret merian

Salat

  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 2 dl bulgur (ca. 150 g)
  • 1 liter icebergsalat i strimler
  • 1 gul peberfrugt i strimler
  • 1 dl græskarkerner (ca. 100 g)

Dressing

Tilbehør:

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Postej

Rør lever og skinkekød sammen med de øvrige ingredienser. Hæld farsen i en smurt ovnfast form (ca. 9 dl) og bag postejen nederst i ovnen.

Salat

Bring bouillonen i kog i en tykbundet gryde og tilsæt bulguren. Kog den ved svag varme og under låg i 10 min. Tag gryden fra varmen og lad bulguren trække i 10 min. Lad den køle af. Fordel icebergsalaten på et fad. Læg herpå bulgur, peberfrugt og græskarkerner i striber.

Dressing

Skær flødeosten i mindre stykker og rør den blød med mælk, lidt efter lidt. Server postejen lun sammen med salat og flødeost-dressing.

Bagetid

Ca. 55 min. ved 200°.

Tips

Kan fryses inden bagning.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13650 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,6 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 34 %
Print