Poussiner og lun kartoffelsalat med honning og sennep

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

45 min

En poussin er en kylling, som skal slagtes senest når den er 28 dage gammel. Den må højest veje 850g.

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 poussiner
  • 25 g smør
  • 1 spsk flydende honning
  • 1 spsk dijonsennep
  • 2 dl æblemost eller æblejuice
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 kg skrubbede små kartofler i halve
  • ¾ liter vand
  • 1 spsk flydende honning
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 spsk vand
  • 1 tsk groft salt
  • 6 skalotteløg i meget tynde både
  • 1 spsk lys saucejævner
  • ¼ tsk groft salt
  • 300 g kolde, dampede grønne bønner
  • 1 liter renset feldsalat

Sådan gør du

Sådan gør du

Del poussinerne i halve og klip rygsøjler og vingespidser af. Rens, skyl og tør de halve poussiner. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun kødet, ca. 3 min. på hver side og læg det i en bradepande (ca. 18 x 25 cm). Bland honning og sennep og smør det på skindet. Hæld æblemost i bradepanden og drys kødet med salt og peber. Stil bradepanden på en plade med bagepapir.

Kom imens kartoflerne i kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Fordel kartoflerne på bagepladen ved siden af bradepanden. Steg kartofler og poussiner midt i ovnen, til begge dele er gyldne.

Rør en dressing af honning, sennep, olie, vand og salt. Vend de stegte kartofler og løg sammen med dressingen.

Bring æblemostskyen i kog i en lille gryde. Tag gryden af varmen og rør saucejævner og salt i. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min.

Ved serveringen

Anret bønner, de lune kartofler og løg på en bund af feldsalat. Server kartoffelsalaten sammen med de stegte poussiner og æblemostsauce.

Tip

I stedet for poussiner kan du bruge kyllingeoverlår.

Stegetid

Ca. 25 min. ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,5 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 28 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: