Poussiner og lun kartoffelsalat med honning og sennep
45 min

Poussiner og lun kartoffelsalat med honning og sennep

En poussin er en kylling, som skal slagtes senest når den er 28 dage gammel. Den må højest veje 850g.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Poussiner og lun kartoffelsalat med honning og sennep

En poussin er en kylling, som skal slagtes senest når den er 28 dage gammel. Den må højest veje 850g.

Antal portioner
  • 2 poussiner
  • 25 g smør
  • 1 spsk flydende honning
  • 1 spsk dijonsennep
  • 2 dl æblemost eller æblejuice
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 kg skrubbede små kartofler i halve
  • ¾ liter vand
  • 1 spsk flydende honning
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 spsk vand
  • 1 tsk groft salt
  • 6 skalotteløg i meget tynde både
  • 1 spsk lys saucejævner
  • ¼ tsk groft salt
  • 300 g kolde, dampede grønne bønner
  • 1 liter renset feldsalat

Fremgangsmåde:

Del poussinerne i halve og klip rygsøjler og vingespidser af. Rens, skyl og tør de halve poussiner. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun kødet, ca. 3 min. på hver side og læg det i en bradepande (ca. 18 x 25 cm). Bland honning og sennep og smør det på skindet. Hæld æblemost i bradepanden og drys kødet med salt og peber. Stil bradepanden på en plade med bagepapir.

Kom imens kartoflerne i kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Fordel kartoflerne på bagepladen ved siden af bradepanden. Steg kartofler og poussiner midt i ovnen, til begge dele er gyldne.

Rør en dressing af honning, sennep, olie, vand og salt. Vend de stegte kartofler og løg sammen med dressingen.

Bring æblemostskyen i kog i en lille gryde. Tag gryden af varmen og rør saucejævner og salt i. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min.

Ved serveringen

Anret bønner, de lune kartofler og løg på en bund af feldsalat. Server kartoffelsalaten sammen med de stegte poussiner og æblemostsauce.

Tip

I stedet for poussiner kan du bruge kyllingeoverlår.

Stegetid

Ca. 25 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,5 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 28 %
Print