Quesadilla med auberginer og majssalsa
1 timer

Quesadilla med auberginer og majssalsa

Quesadillas er kendt fra syd- og mellemamerika og består af tortillas lagt sammen om varierende fyld og ost, hvorefter de varmes.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Quesadilla med auberginer og majssalsa

Quesadillas er kendt fra syd- og mellemamerika og består af tortillas lagt sammen om varierende fyld og ost, hvorefter de varmes.

Antal portioner
  • 2 små auberginer
  • 3 spsk groft salt
  • 2 bagekartofler (ca. 500 g)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk stødt spidskommen

Majssalsa

  • 4 tomater
  • 2 friske røde chilipebre
  • 4 forårsløg
  • 200 g majskerner
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ tsk stødt koriander eller spidskommen
  • 2 spsk hakkede friske korianderblade eller bredbladet persille

Tilbehør

Pynt

  • 75 g syltet jalapenos

Fremgangsmåde:

Halver auberginerne på tværs og skær dem derefter i kvarte. Drys med groft salt og lad auberginebådene hvile 10 minutter. Skyl saltet af under rindende koldt vand og tør i køkkenrulle. Vask bagekartoflerne grundigt og skær dem i både. Bland olivenolie med salt, peber og spidskommen og vend kartofler og auberginer med olien. Fordel grøntsagerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen.

Majssalsa

Skær tomaterne i tern. Befri chili for kerner. Skær chili og forårsløg i tynde ringe. Bland majs med tomater, chili og forårsløg og vend salsaen med olie, salt, peber, stødt og hakket koriander. Lad salsaen trække lidt. Fordel den revne ost på de fire tortillas, fold dem sammen som halvmåner og luk dem med en tandstikker eller lign. Når grøntsagerne tages ud af ovnen, stilles tortillaerne ind og bages, til osten smelter. Tag quesadillaerne ud, skær hver halvmåne i tre trekanter og fordel dem på fire tallerkener. Læg bagte grøntsager over og fordel majssalsaen herpå i en stribe. Pynt med jalapenos og server straks.

Bagetid for grøntsager

Ca. 40 min. ved 200°.

Bagetid for tortillas

Ca. 10 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,7 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 33 %
Print