Quinoagrød med hytteost og bagte rødbeder
1 timer

Quinoagrød med hytteost og bagte rødbeder

Denne opskrift på quinoagrød tager lidt længere tid end de fleste andre grødopskrifter, men så har du til gengæld et sundt og lækkert aftensmåltid, som er overraskende i både smag og kombination.
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Quinoagrød med hytteost og bagte rødbeder

Denne opskrift på quinoagrød tager lidt længere tid end de fleste andre grødopskrifter, men så har du til gengæld et sundt og lækkert aftensmåltid, som er overraskende i både smag og kombination.

Antal portioner

Bagte rødbeder

  • 500 g skrællede rødbeder i mindre stykker
  • 1 spsk finthakket frisk timian
  • 1 spsk flydende honning
  • ½ spsk olivenolie
  • ½ tsk groft salt

Quinoagrød

  • 15 g smør
  • 3 finthakkede bananskalotteløg
  • 320 g quinoa - rød, sort eller en blanding
  • 3 dl rødbedesaft
  • 2½ dl grøntsagsbouillon
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Hertil

Fremgangsmåde:

Bagte rødbeder

Kom rødbederne i en lille bradepande. Vend dem godt rundt sammen med timian, honning, olie og salt. Dæk bradepanden med alufolie og bag rødbederne midt i ovnen. Fjern folien de sidste 20 min.

Quinoagrød

Lad smørret blive varmt i en tykbundet gryde. Svits løg i ca. 1 min., tilsæt quinoa og svits i yderligere ca. 1 min. Tilsæt rødbedesaft, grønsagsbouillon og salt. Kog grøden i ca. 25 min. til væden er næsten væk og quinoaen mør. Tag gryden af varmen og tilsæt hytteost og persille. Rør til det er godt fordelt. Smag til.

Anret grøden i dybe skåle. Fordel de bagte rødbeder på toppen sammen med bacon, cremefraiche og peberod.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 48,9 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 30 %
Print