Rabarberbrud

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(28 vurderinger)

60+ min

Frugt/marmelade i brødet i stedet for ovenpå osten!

Ingredienser

16 stk. pr. portion

Antal portioner

  • 2½ dl vand
  • 250 g rabarber i skiver
  • 3 spsk sukker
  • 50 g gær
  • 50 g blødt smør
  • 2 tsk groft salt
  • 2 dl rugmel
  • 6½ dl sigtet speltmel

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand, rabarber og sukker i kog. Kom det hele i en stor skål og lad det køle ned til 37° - eller lillefingervarmt.

Smuldr gæren i rabarberblandingen. Tilsæt smør, salt og mel - hold lidt speltmel tilbage. Slå dejen godt sammen - den må gerne være lidt våd. Stil den tildækket til hævning i ca. 45 min. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i 16 stykker. Læg dem på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækkede i ca. 10 min. Bag dem midt i ovnen og lad dem køle af på en bagerist.

Tip

Prøv også brudene sammen med et stykke blå ost.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Sådan bruger du rabarber

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,8 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 67 %
  • Fedt: 21 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: