Rabarberbrud

Rabarberbrud

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(31 vurderinger)

60+ min

Frugt/marmelade i brødet i stedet for ovenpå osten!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

16 stk. pr. portion

Antal portioner

  • 2½ dl vand
  • 250 g rabarber i skiver
  • 3 spsk sukker
  • 50 g gær
  • 50 g blødt smør
  • 2 tsk groft salt
  • 2 dl rugmel
  • 6½ dl sigtet speltmel

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand, rabarber og sukker i kog. Kom det hele i en stor skål og lad det køle ned til 37° - eller lillefingervarmt.

Smuldr gæren i rabarberblandingen. Tilsæt smør, salt og mel - hold lidt speltmel tilbage. Slå dejen godt sammen - den må gerne være lidt våd. Stil den tildækket til hævning i ca. 45 min. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i 16 stykker. Læg dem på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækkede i ca. 10 min. Bag dem midt i ovnen og lad dem køle af på en bagerist.

Tip

Prøv også brudene sammen med et stykke blå ost.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9370 kJ / 2239 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,8 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 67 %
  • Fedt: 21 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag