Rabarbercrumble

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

45 min

Gå i naturens skatkammer og find ingredienser til kagen. Pynt med de søde blomster.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 400 g rabarber i mindre stykker
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 1 vaniljestang - kornene herfra
  • 1 spsk majsstivelse, fx maizena

Dej

  • 150 g smør
  • 150 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 50 g havregryn
  • 3 spsk flormelis
  • 1 dl grofthakket døvnælder eller andre krydderurter

Vaniljecreme

Pynt

  • spiselig blomst, fx døvnældeblomster, stedmoderblomster eller morgenfruer

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom rabarberne i en skål. Bland sukker, vanijlekorn og majsstivelse og drys det over rabarberne. Bland det godt sammen og fordel rabarberne i 6 små ovnfaste skåle (a ca. 2 dl).

Dej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr melet heri sammen med havregryn, flormelis og døvnælde. Smuldr dejen på rabarberne og bag dem midt ovnen.

Vaniljecreme

Rør kvark sammen med flormelis og vaniljesukker. Smag til og server til de lune små nældekager pyntet med nældeblomster.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tip

I stedet for døvnælde kan du bruge halv mængde friske mynteblade.

Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,6 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 42 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag