Rabarbercrumble

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

45 min

Gå i naturens skatkammer og find ingredienser til kagen. Pynt med de søde blomster.

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g rabarber i mindre stykker
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 1 vaniljestang - kornene herfra
  • 1 spsk majsstivelse, fx maizena

Dej

  • 150 g smør
  • 150 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 50 g havregryn
  • 3 spsk flormelis
  • 1 dl grofthakket døvnælder eller andre krydderurter

Vaniljecreme

Pynt

  • spiselige blomster, fx døvnældeblomster, stedmoderblomster eller morgenfruer

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom rabarberne i en skål. Bland sukker, vanijlekorn og majsstivelse og drys det over rabarberne. Bland det godt sammen og fordel rabarberne i 6 små ovnfaste skåle (a ca. 2 dl).

Dej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr melet heri sammen med havregryn, flormelis og døvnælde. Smuldr dejen på rabarberne og bag dem midt ovnen.

Vaniljecreme

Rør imens det syrnede produkt sammen med flormelis og vaniljesukker. Smag til og server til de lune små nældekager pyntet med nældeblomster.

Tip

I stedet for døvnælde kan du bruge halv mængde friske mynteblade.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,6 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 42 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: