Rabarbercrumble

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

45 min

Gå i naturens skatkammer og find ingredienser til kagen. Pynt med de søde blomster.

Ingredienser

Antal portioner

  • 400 g rabarber i mindre stykker
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 1 vaniljestang - kornene herfra
  • 1 spsk majsstivelse, fx maizena

Dej

  • 150 g smør
  • 150 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 50 g havregryn
  • 3 spsk flormelis
  • 1 dl grofthakket døvnælder eller andre krydderurter

Vaniljecreme

Pynt

  • spiselig blomst, fx døvnældeblomster, stedmoderblomster eller morgenfruer

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom rabarberne i en skål. Bland sukker, vanijlekorn og majsstivelse og drys det over rabarberne. Bland det godt sammen og fordel rabarberne i 6 små ovnfaste skåle (a ca. 2 dl).

Dej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr melet heri sammen med havregryn, flormelis og døvnælde. Smuldr dejen på rabarberne og bag dem midt ovnen.

Vaniljecreme

Rør kvark sammen med flormelis og vaniljesukker. Smag til og server til de lune små nældekager pyntet med nældeblomster.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tip

I stedet for døvnælde kan du bruge halv mængde friske mynteblade.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,6 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 42 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: