Rabarberdessert med jordbær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

Søde, friske jordbær, flødeskum og iskold rabarberkompot - en sand sommerdessert.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 dl vand
  • 175 g sukker
  • 400 g rabarber, fx jordbærrabarber i mindre stykker

Jordbær

Pynt

  • jordbær

Tilbehør

  • 75 g sprøde kager

Sådan gør du

Sådan gør du

Rabarberkompot

Bring vand og sukker i kog i en gryde. Tilsæt rabarber-stykkerne og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 5 min., eller til de er møre. Kom kompotten i en metalform (ca. 1 liter). Lad kompotten blive kold og frys den derefter i ca. 2½ time.

Jordbær

Drys jordbærskiverne med sukker og lad dem trække i ca. 2½ time.

Ved serveringen

Fordel jordbærskiverne på portionstallerkener. Pisk 1 dl af fløden til et let flødeskum. Kom resten af fløden i et blenderglas. Del rabarberkompotten i mindre stykker og kom dem i blenderglasset. Blend et kort øjeblik til blandingen er jævn. Anret rabarberblandingen sammen med flødeskum på tallerkenerne og server straks.

Tip

Hvis rabarberkompotten tilberedes dagen før - skal den tages ud af fryseren og stilles i køleskab ca. 2 timer før den skal anvendes.

Sådan bruger du rabarber

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,2 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 44 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: