Rabarberdessert med jordbær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

Søde, friske jordbær, flødeskum og iskold rabarberkompot - en sand sommerdessert.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 dl vand
  • 175 g sukker
  • 400 g rabarber, fx jordbærrabarber i mindre stykker

Jordbær

Pynt

  • jordbær

Tilbehør

  • 75 g sprøde kager

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Rabarberkompot

Bring vand og sukker i kog i en gryde. Tilsæt rabarber-stykkerne og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 5 min., eller til de er møre. Kom kompotten i en metalform (ca. 1 liter). Lad kompotten blive kold og frys den derefter i ca. 2½ time.

Jordbær

Drys jordbærskiverne med sukker og lad dem trække i ca. 2½ time.

Ved serveringen

Fordel jordbærskiverne på portionstallerkener. Pisk 1 dl af fløden til et let flødeskum. Kom resten af fløden i et blenderglas. Del rabarberkompotten i mindre stykker og kom dem i blenderglasset. Blend et kort øjeblik til blandingen er jævn. Anret rabarberblandingen sammen med flødeskum på tallerkenerne og server straks.

Tip

Hvis rabarberkompotten tilberedes dagen før - skal den tages ud af fryseren og stilles i køleskab ca. 2 timer før den skal anvendes.

Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,2 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 44 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag