Rabarberdessert med jordbær
60+ min

Rabarberdessert med jordbær

Søde, friske jordbær, flødeskum og iskold rabarberkompot - en sand sommerdessert.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rabarberdessert med jordbær

Søde, friske jordbær, flødeskum og iskold rabarberkompot - en sand sommerdessert.

Antal portioner
  • 2 dl vand
  • 175 g sukker
  • 400 g rabarber, fx jordbærrabarber i mindre stykker

Jordbær

Pynt

  • jordbær

Tilbehør

  • 75 g sprøde kager

Fremgangsmåde:

Rabarberkompot

Bring vand og sukker i kog i en gryde. Tilsæt rabarber-stykkerne og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 5 min., eller til de er møre. Kom kompotten i en metalform (ca. 1 liter). Lad kompotten blive kold og frys den derefter i ca. 2½ time.

Jordbær

Drys jordbærskiverne med sukker og lad dem trække i ca. 2½ time.

Ved serveringen

Fordel jordbærskiverne på portionstallerkener. Pisk 1 dl af fløden til et let flødeskum. Kom resten af fløden i et blenderglas. Del rabarberkompotten i mindre stykker og kom dem i blenderglasset. Blend et kort øjeblik til blandingen er jævn. Anret rabarberblandingen sammen med flødeskum på tallerkenerne og server straks.

Tip

Hvis rabarberkompotten tilberedes dagen før - skal den tages ud af fryseren og stilles i køleskab ca. 2 timer før den skal anvendes.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,2 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 44 %
Print