Rabarbersuppe med hindbær
60+ min

Rabarbersuppe med hindbær

Smuk og aromatisk rabarbersuppe, der er indbegrebet af dansk forår og tidlig sommer, hvor de første rabarber titter op af jorden.
Fryseegnet
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rabarbersuppe med hindbær

Smuk og aromatisk rabarbersuppe, der er indbegrebet af dansk forår og tidlig sommer, hvor de første rabarber titter op af jorden.

Antal portioner
  • 1 dl vand
  • 250 g flormelis (ca. 4¾ dl)
  • 1 kg rabarber i mindre stykker
  • 150 g rensede friske hindbær
  • 1 tsk finthakkede friske blade af sar eller timian

Creme

Tuilles

  • 3 spsk flormelis
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 æggehvide (ca. 1½ spsk)
  • 25 g smør - smeltet

Pynt

  • kviste af frisk sar eller timian

Fremgangsmåde:

Rør vand og flormelis sammen i en gryde. Tilsæt rabarber og kog ved svag varme og under låg i ca. 4 min., eller til rabarberne er møre - undlad at røre. Lad rabarberne dryppe af i en sigte over en skål. Mål saften og tilsæt evt. vand, til der er ca. 6 dl i alt. Kom hindbær og krydderurt i suppen og stil den tildækket i køleskabet i ca. 2 timer. Stil evt. rabarbersuppen i fryseren i ca. 15 min., så den bliver iskold.

Creme

Rør kvark, mælk, flormelis og ingefær sammen i en skål. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Tuilles

Pisk flormelis, hvedemel og æggehvider sammen i en skål. Pisk det smeltede smør i. Fordel dejen i 16 lange "streger" (ca. 2 x 10 cm). på en plade med bagepapir. Bag de tynde tuilles øverst i ovnen.

Tips

Sar er en gammel dansk krydderurt med en snert af pebersmag.

I stedet for kvark kan du bruge cremefraiche, den skal ikke tilsættes mælk.

Bagetid

Ca. 14 min. ved 150°.

Tips

Kan fryses uden "creme".

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,7 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 81 %
  • Fedt: 13 %
Print