Rabarbertærter
60+ min

Rabarbertærter

Små dekorative tærter du kan spise når som helst. Rabarber og marcipan er et sikkert hit.
Fryseegnet
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rabarbertærter

Små dekorative tærter du kan spise når som helst. Rabarber og marcipan er et sikkert hit.

16 stykker pr. portion

Antal portioner

Mørdej

  • 150 g smør
  • 275 g hvedemel (ca. 4½ dl)
  • 100 g flormelis (ca. 2 dl)
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1 sammenpisket æg

Mazarincreme

  • 100 g ren, rå marcipan
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 60 g finthakkede smuttede mandler
  • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)

Bagte vaniljerabarber

  • 1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • 1 dl sød tranebærsaft
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 400 g rabarber i 4 cm stykker

Pynt

  • mandelsplitter

Fremgangsmåde:

Mørdej

Smuldr smørret i melet - så det ligner revet ost. Tilsæt flormelis og vaniljesukker og saml hurtig dejen med ægget. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Rul dejen ud på et meldrysset bord (ca. 35 x 35 cm). Stik runde kager ud (ca. 8 cm i diameter), fx med et glas. Beklæd 16 små forme - dejen skal gå helt op til kanten.

Mazarinmasse

Ælt imens marcipan og sukker godt sammen. Tilsæt smør i tre omgange - rør godt mellem hver portion. Tilsæt æggene ét ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Bland mandler og mel og vend det forsigtig i massen.

Bagte vaniljerabarber

Bring derefter hyldeblomst- og tranebærsaft, sukker og vaniljesukker i kog. Kom rabarberne i et ovnfast fad, hæld saften over og bag rabarberne midt i ovnen - til de lige akkurat er møre.

Fordel mazarinmassen i formene (ca. 1½ spsk i hver). Hæld de bagte rabarber til afdrypning i en sigte og fordel dem dekorativt på tærterne - ca. 2-3 stk på hver. Drys med mandelsplitter og bag tærterne næstøverst i ovnen - til de er gyldne. Vend evt. pladen efter halvdelen af bagetiden.

Tip

Gem evt. saften fra rabarberne og drik det fortyndet med vand.

Bagetid for rabarber

Ca. 15 min. ved 200°.

Bagetid for tærter

Ca. ½ time ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 22940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,4 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 48 %
Print