Ragout med fisk og karry

Bedømmelse

(1 vurderinger)

45 min

Fiskeragout med æbler og peberfrugt, ris og græskarkerner. Mums!

Ingredienser

Antal portioner
  • 1½ dl vilde ris
  • 2 uskrællet æbler fx coxorange
  • ¼ liter fiskebouillon
  • 4 rødspættefileter
  • 10 g smør
  • 2 tsk ostindisk karry
  • 1 rød peberfrugt i tern
  • 1 dl grofthakket zittauerløg
  • ½ liter Karolines Køkken® mælkesauce Mælkesauce
  • ½ tsk groft salt

Pynt

  • ristede græskarkerner

Tilbehør

  • 100 g italiensk flute

Sådan gør du

Sådan gør du

Kog risene efter anvisningen på emballagen.

Fjern stilk og blomst på æblet. Halver det på tværs og fjern forsigtigt kernehuset med en teske. Skær 4 tynde skiver af æblet og skær resten i tern. Læg skiver og tern i en skål med koldt vand.

Bring fiskebouillonen i kog i en gryde. Rul fileterne med skindsiden indad. Læg dem i gryden og damp dem ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag fiskerullerne op med en hulske og hold dem varme - gem bouillonen. Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karry, lad det bruse af og svits peberfrugt og løg i ca. ½ min. Tilsæt fiskebouillon, mælkesauce, æbletern og salt. Bring ragouten i kog og smag til.

Ved serveringen

Anret en top af ris i midten af 4 dybe tallerkener og fordel herpå "æbleskiver" og fisk. Hæld ragouten rundt om risene og pynt med græskarkerner.

Tip

I stedet for rødspættefileter kan man bruge havtaskekæber.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,6 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 34 %

Print

Kilde: