Ragout med gedekød og grønne urter

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

1 timer

Er du til noget nyt så prøv lidt ged med lækre ærter og asparges.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 400 g gedekød, fx tykstegsfilet
  • 10 g smør
  • 1½ dl tør hvidvin, fx riesling
  • 4 dl vand
  • ½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk lys saucejævner
  • 250 g grønne asparges i mindre stykker
  • 250 g frosne ekstrafine ærter
  • 100 g rensede sukkerærter

Nudler

  • 350 g tørrede ægnudler
  • 2 liter vand
  • ¾ spsk groft salt
  • 1 spsk finthakket thai-basilikum

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Puds gedekødet af og skær det i tern på ca. 2 x 2 cm. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun kødet i ca. 3 min. Tilsæt hvidvin, vand, fløde, ingefær, salt og peber. Kog ragouten ved jævn varme og under låg i ca. 45 min., eller til kødet er mørt - rør af og til. Tag gryden af varmen og drys saucejævner i under omrøring. Tilsæt asparges, ærter og sukkerærter. Lad ragouten koge i ca. 2 min. og smag til.

Nudler

Kom imens nudlerne i en stor gryde med kogende vand tilsat salt. Efter ca. 1 min. under omrøring er nudlerne "løst op" og møre, uden at være bløde. Lad dem dryppe af i en sigte.

Ved serveringen

Kom de nykogte nudler i en stor varm skål. Fordel den varme ragout henover nudlerne sammen med thai-basilikum. Vend godt rundt og server straks.

Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,4 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag