Ramsløgstapenade

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(17 vurderinger)

30 min

En anderledes måde at lave tapenade på. Den kan bruges som tilbehør til det meste, fx. i sandwich, kød eller pasta.

Ingredienser

Antal portioner

  • 100 g smuttede mandler
  • 1½ dl rapsolie
  • 85 g fintrevet parmesanost
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g rensede blade af ramsløg

Sådan gør du

Sådan gør du

Rist mandlerne midt i ovnen. Tag mandlerne ud og lad dem køle helt af. Kom mandlerne i et blenderglas sammen med olie, ost, citronsaft, salt og peber. Blend ved langsomste hastighed i ca. 1 min. Tilsæt ramsløgsblade og blend igen ved langsomste hastighed i ca. 30 sek. Smag til.

Tips

Tapenaden smager dejligt i sandwich, som dip til brød eller grøntsager eller vendt i friskkogt pasta. Tapenaden kan opbevares tildækket på køl i ca. 3 døgn.

Ristning

Ca. 10 min. ved 200°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,4 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 7 %
  • Fedt: 84 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: