Ratatouillesuppe med tun-topping - Opskrifter - Arla

Ratatouillesuppe med tun-topping

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

45 min

Tun-toppingen kan også bruges som fyld i en sandwich. Suppen kan spises kold som den spanske gazpacho.

Ingredienser

Antal portioner

  • 300 g kartofler i små tern
  • ½ liter vand

Tun-topping

  • 2 dåser tun i vand (ca. 185 g)
  • 350 g Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 50 g hakkede, smuttede mandler
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk honning
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 aubergine i små tern
  • 1 hakket zittauerløg
  • 2 store hakkede fed hvidløg
  • 2 dåser hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 4 dl vand
  • 1 tsk sukker
  • 2 tsk groft salt
  • 1 grøn squash i små tern
  • 1 dl hakkede friske basilikumblade

Pynt

  • frisk basilikumblad

Tilbehør

  • 200 g tynde skiver ristet groft flute

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom kartoffelternene i en gryde med kogende vand. Kog kartoflerne i ca. 10 min. Hæld vandet fra og damp dem tørre.

Tun-topping

Hæld vandet fra tunen og rør den sammen med kvark, mandler, citronskal, -saft, honning, salt og peber. Stil toppingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.

Lad imens 1 spsk af fedtstoffet blive varmt i en stor gryde. Svits auberginerne i ca. 3 min. og tag dem op. Lad resten af fedtstoffet blive varmt og svits løg og hvidløg i ca. ½ min. Tilsæt tomater, vand, sukker og salt og kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt squash, auberginer og kartofler. Kog suppen i yderligere ca. 2 min. og smag til.

Vend basilikum i tun-toppingen, smag til og server den til ratatouillesuppen, så man både kan lægge lidt topping i suppen og komme det på fluteskiverne.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 24 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: