Revelsben med clementin og rosmarin
60+ min

Revelsben med clementin og rosmarin

Saftige ben med smag af citrus - kunne blive den nye variant på julebordet.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Revelsben med clementin og rosmarin

Saftige ben med smag af citrus - kunne blive den nye variant på julebordet.

Antal portioner
  • 1 kg -1½ kg revelsben eller stegeben
  • 2 liter svinebouillon

Clementincreme

Marinade

  • 3 spsk rapsolie
  • 2 spsk flydende honning
  • 1 tsk fintrevet clementinskal
  • 2 tsk Sambal oelek
  • 1 tsk kinesisk sojasauce
  • 1 spsk friske rosmarinblade
  • ½ tsk groft salt

Pynt

  • friske rosmarinblade
  • clementinskaller

Tilbehør

  • 4 bagte kartofler (ca. 1 kg)

Fremgangsmåde:

Skær kødet i mindre dele så de kan være i gryden - lad benene sidde på. Hæld bouillon ved og bring det i kog. Lad det koge ved jævn varme og under låg i ca. 1 time. Skum evt. for urenheder. Tag benene op og lad dem dryppe godt af på fx køkkenrulle. Lad dem køle let af.

Clementincreme

Rør fraichen sammen med saften fra clementinerne og stil cremen tildækket i køleskabet indtil servering.

Marinade

Rør fedtstof sammen med honning,clementinskal, sambal oelek, soja, rosmarin og salt. Smør marinaden godt ind i de kogte ben og fordel dem på en plade med bagepapir. Steg dem øverst i ovnen - til de er gyldne. Server dem med bagte kartofler.

Tip

Du kan også servere en rustik salat til fx coleslaw.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 15260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,1 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 64 %
Print