Revelsben med clementin og rosmarin - Opskrifter - Arla

Revelsben med clementin og rosmarin

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Saftige ben med smag af citrus - kunne blive den nye variant på julebordet.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kg -1½ kg revelsben eller stegeben
  • 2 liter svinekødsbouillon

Clementincreme

Marinade

  • 3 spsk rapsolie
  • 2 spsk flydende honning
  • 1 tsk fintrevet clementinskal
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk kinesisk sojasauce
  • 1 spsk friske rosmarinblade
  • ½ tsk groft salt

Pynt

  • frisk rosmarinblad
  • clementinskal

Tilbehør

  • 4 bagte kartofler (ca. 1 kg)

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær kødet i mindre dele så de kan være i gryden - lad benene sidde på. Hæld bouillon ved og bring det i kog. Lad det koge ved jævn varme og under låg i ca. 1 time. Skum evt. for urenheder. Tag benene op og lad dem dryppe godt af på fx køkkenrulle. Lad dem køle let af.

Clementincreme

Rør fraichen sammen med saften fra clementinerne og stil cremen tildækket i køleskabet indtil servering.

Marinade

Rør fedtstof sammen med honning,clementinskal, sambal oelek, soja, rosmarin og salt. Smør marinaden godt ind i de kogte ben og fordel dem på en plade med bagepapir. Steg dem øverst i ovnen - til de er gyldne. Server dem med bagte kartofler.

Tip

Du kan også servere en rustik salat til fx coleslaw.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,1 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 64 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: