Ricepudding med mandler
45 min

Ricepudding med mandler

En rest af kogt ris kan med hjælp af orangeblomstvand, ristede mandler og kanelsukker forvandle sig til denne lækre ricepudding
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ricepudding med mandler

En rest af kogt ris kan med hjælp af orangeblomstvand, ristede mandler og kanelsukker forvandle sig til denne lækre ricepudding

Antal portioner
  • 3 dl kolde kogte ris (basmati, jasmin eller parboiled) - kogt a ca. 100 g rå ris
  • 6 dl mælk
  • 1½ dl vand
  • ¼ tsk groft salt
  • 9 hele kardemommekapsler trykket åbne med fingrene
  • 60 g korender (ca. 1 dl)
  • 100 g smuttede mandler (ca. 1½ dl)
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • ½ tsk reven skal fra en usprøjtet citron
  • 1½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%

Pynt

  • ristede mandler
  • og en blanding af sukker og
  • stødt kanel

Fremgangsmåde:

Kog de kolde kogte ris med mælk, vand, salt og kardemomme, indtil det bliver en lind grød. Tilsæt evt. lidt mere mælk undervejs. Lad korenderne simre med de sidste 6-7 min. Snit mandlerne i "splitter". Rist dem forsigtigt ved jævn varme i en tør pande. Pas på panden ikke bliver for varm, så brænder mandlerne, før de rister - gem lidt til pynt. Når risene er kogt, blandes de med mandlerne og sukkeret og smages til med citronskal. Rør fløde i blandingen og hæld den i små skåle. Sæt dem til afkøling i køleskabet. Server ricepuddingen, når den er kold med et drys kanelsukker på.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,6 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 43 %
Print