Ris med marineret fisk

Bedømmelse

(3 vurderinger)

1 timer

Fedtfattig opskrift på en lækker fiskeret med masser af smag. Lime, honning, hvidløg og ingefærmarinerede skrubbefileter er perfekte med ris og grøntsager.

Ingredienser

Antal portioner

Marinade

  • 1 spsk vand
  • 1½ spsk friskpresset limesaft
  • 1 spsk akaciehonning
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 spsk finthakket frisk ingefær
  • 1 tsk groft salt
  • 500 g skrubbefileter
  • 50 g smør
  • 320 g risblanding med vilde ris (ca. 4 dl)
  • 6 dl vand
  • 1½ tsk groft salt
  • 5 stilke bladselleri i 1 cm stykker
  • 6 forårsløg i skrå stykker
  • 300 g optøede frosne majskerner
  • 75 g usaltede cashewnødder
  • 2 limefrugter i halve

Pynt

  • blade af bladselleri

Tilbehør

  • 4 tsk kinesisk eller japansk sojasauce

Sådan gør du

Sådan gør du

Marinade

Rør ingredienserne til marinaden sammen i en skål.

Rens, skyl og tør fiskefileterne. Skær dem i stykker (ca. 4 x 4 cm). Vend fiskestykkerne i marinaden og stil dem tildækket i køleskabet i ca. 20 min.

Smelt imens smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits risene i ca. 1 min. Tilsæt vand og salt. Kog risene ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Skru op til kraftig varme og vend grøntsagerne i. Læg låg på og skru ned til jævn varme, når retten damper. Læg fiskestykker og resten af marinaden ned mellem ris og grøntsager. Damp retten under låg ca. 6 min. eller til fisken er fast og hvid. Vend forsigtigt rundt 1-2 gange. Smag til.

Hak imens nødderne groft. Rist dem i en tør pande ved jævn varme og under omrøring ca. 3 min. eller til de er gyldne.

Ved serveringen

Anret ris, fisk og limefrugt i et stort, fladt fad. Server de ristede cashewnødder og soyasauce i små skåle ved siden af.

Tips

I stedet for akaciehonning kan man anvende fx lynghonning. I stedet for cashewnøddekerner kan man anvende smuttede mandler.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,9 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 28 %

Print

Kilde: