Risalamande med havtornsirup, æbler og valnøddekrokant

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Der findes et utal af måder at lave risalamande på. Her kommer et bud på en variant af den klassiske juledessert, nemlig med æbler i havtornsirup og knasende valnødder.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Risengrød

  • 3 dl vand
  • 180 g grødris (ca. 2½ dl)
  • 1 liter mælk

Valnøddekrokant

  • 50 g valnøddekerner
  • 2 spsk sukker

Havtornsirup

  • 4 dl vand
  • 2 dl havtornsaft
  • 200 g sukker
  • 1 tsk finthakket frisk timian
  • 4 syrlige røde æbler skåret i både (ca. 500 g)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Risengrød

Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt mælk og bring grøden i kog ved kraftig varme og under omrøring. Skru ned til svag varme, rør i gryden i ca. 1 min og læg låg på. Kog i ca. 40 min - rør af og til. Stil grøden tildækket i køleskabet til den er kold - gerne til næste dag.

Tag en mandel fra og hak resten. Rør risengrød, vaniljekorn, sukker og de hakkede mandler sammen. Pisk fløden til et let skum og vend ca. 1/3 af flødeskummet sammen med risengrøden. Fortsæt herefter med forsigtigt af vende resten af flødeskummet i grøden sammen med den hele mandel - hold evt. noget tilbage, hvis du foretrækker din risalamande lidt fastere i konsistensen. Smag til. Stil risalamanden tildækket i køleskabet til servering.

Valnøddekrokant

Læg valnødderne tæt sammen på et stykke bagepapir. Kom sukkeret i en tykbundet gryde i et jævnt lag. Smelt sukkeret ved kraftig varme og uden omrøring til det begynder at gyldne i kanten. Rør til sukkeret er helt smeltet - det går stærkt. Tag gryden af varmen og hæld karamellen over valnødderne. Lad valnødde-karamellen stivne og hak den groft til krokant.

Havtornsirup

Kog vand, havtornsaft og sukker i en lille gryde i ca. 10 min. ved jævn varme - eller til der er ca. 3 dl sirup tilbage. Vend timian og æblebåde i og kog i yderligere ca. 4 min.

Server risalamanden i 8 skåle med lun eller kold æble-havtornsirup. Drys med krokrant og server.

Tips

Risalamanden kan smages til med mere sukker eller det kan udelades helt - alt efter hvor sød man kan lide sin risalamande. Risalamanden kan også tilsættes lidt rom eller sherry eller flere mandler. Rist evt. de smuttede mandler - det intensiverer smagen.

Forbered i god tid

Du kan lave både risalamande og toppings dagen før.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 22240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,9 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 51 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag