Risalamande med havtornsirup, æbler og valnøddekrokant

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Der findes et utal af måder at lave risalamande på. Her kommer et bud på en variant af den klassiske juledessert, nemlig med æbler i havtornsirup og knasende valnødder.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Risengrød

  • 3 dl vand
  • 180 g grødris (ca. 2½ dl)
  • 1 liter mælk

Valnøddekrokant

  • 50 g valnøddekerner
  • 2 spsk sukker

Havtornsirup

  • 4 dl vand
  • 2 dl havtornsaft
  • 200 g sukker
  • 1 tsk finthakket frisk timian
  • 4 syrlige røde æbler skåret i både (ca. 500 g)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Risengrød

Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt mælk og bring grøden i kog ved kraftig varme og under omrøring. Skru ned til svag varme, rør i gryden i ca. 1 min og læg låg på. Kog i ca. 40 min - rør af og til. Stil grøden tildækket i køleskabet til den er kold - gerne til næste dag.

Tag en mandel fra og hak resten. Rør risengrød, vaniljekorn, sukker og de hakkede mandler sammen. Pisk fløden til et let skum og vend ca. 1/3 af flødeskummet sammen med risengrøden. Fortsæt herefter med forsigtigt af vende resten af flødeskummet i grøden sammen med den hele mandel - hold evt. noget tilbage, hvis du foretrækker din risalamande lidt fastere i konsistensen. Smag til. Stil risalamanden tildækket i køleskabet til servering.

Valnøddekrokant

Læg valnødderne tæt sammen på et stykke bagepapir. Kom sukkeret i en tykbundet gryde i et jævnt lag. Smelt sukkeret ved kraftig varme og uden omrøring til det begynder at gyldne i kanten. Rør til sukkeret er helt smeltet - det går stærkt. Tag gryden af varmen og hæld karamellen over valnødderne. Lad valnødde-karamellen stivne og hak den groft til krokant.

Havtornsirup

Kog vand, havtornsaft og sukker i en lille gryde i ca. 10 min. ved jævn varme - eller til der er ca. 3 dl sirup tilbage. Vend timian og æblebåde i og kog i yderligere ca. 4 min.

Server risalamanden i 8 skåle med lun eller kold æble-havtornsirup. Drys med krokrant og server.

Tips

Risalamanden kan smages til med mere sukker eller det kan undlades helt - alt efter hvor sød man kan lide sin risalamande. Risalamanden kan også tilsættes lidt rom eller sherry eller flere mandler. Rist evt. de smuttede mandler - det intensiverer smagen.

Forbered i god tid

Du kan lave både risalamande og toppings dagen før.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 22240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,9 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 51 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag