Risdessert med marineret appelsin

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

En spændende og anderledes dessert - nærmest en blanding af risalamande og creme brulé.

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 spsk sukker
  • gasbrænder

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs appelsinbådenes hinder så bådene løsnes, uden at hinderne følger med - si saften fra, den skal ikke med i desserten. Bland appelsinfileterne med sukker og likør. Smag til og fordel det i 6 ovnfaste skåle (a ca. 3 dl). Fordel Risalamande ovenpå de marinerede appelsinfileter - som et låg. Stil desserten tildækket i køleskabet i mindst 1 time eller til den er iskold.

Drys desserterne med sukker og smelt det med gasbrænderen til sukkeret er gyldent. Vent et øjeblik inden der serveres - det gyldne sukkerlåg skal nå at blive sprødt og kunne knække.

Tip

Risdesserterne kan spises uden sukker på toppen. I stedet for marineret appelsin kan man tilberede desserten med ca. 450 g svesker i rom. Brug sveskerne med lidt af lagen og lidt citronsaft.

Sådan skærer du appelsinfileter

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9310 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,9 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 40 %
  • Alkohol: 6 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: