Risdessert med marineret appelsin

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

En spændende og anderledes dessert - nærmest en blanding af risalamande og creme brulé.

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 spsk sukker

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs appelsinbådenes hinder så bådene løsnes, uden at hinderne følger med - si saften fra, den skal ikke med i desserten. Bland appelsinfileterne med sukker og likør. Smag til og fordel det i 6 ovnfaste skåle (a ca. 3 dl). Fordel Risalamande ovenpå de marinerede appelsinfileter - som et låg. Stil desserten tildækket i køleskabet i mindst 1 time eller til den er iskold.

Drys desserterne med sukker og smelt det med en gasbrænder til sukkeret er gyldent. Vent et øjeblik inden der serveres - det gyldne sukkerlåg skal nå at blive sprødt og kunne knække.

Tips

Risdesserterne kan spises uden sukker på toppen. I stedet for marineret appelsin kan man tilberede desserten med ca. 450 g svesker i rom. Brug sveskerne med lidt af lagen og lidt citronsaft.
Du kan også grille dem hurtigt øverst i ovnen.

Sådan skærer du appelsinfileter

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9310 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,9 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 40 %
  • Alkohol: 6 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: