Risengrød i mikrobølgeovn

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(90 vurderinger)

45 min

Nem opskrift på risengrød. Grøden tilberedes i mikrobølgeovn og er lavet på mælk - fedtfattigt og nemt.

Ingredienser

Antal portioner

  • ½ liter mælk
  • 1 dl grødris
  • ¼ tsk groft salt

Tilbehør

  • 2½ dl saftevand
  • 10 g smør
  • 1½ spsk blandet sukker og
  • stødt kanel

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom mælk og ris i en dyb skål (ca. 3 liter). Dæk skålen løst med plastfilm beregnet til mikrobølgeovn. Kog grøden i mikrobølgeovnen i ca. 10 min. Tag skålen ud og rør grøden igennem. Fortsæt kogningen i ca. 10 min. Rør atter grøden igennem. Kog den derefter i ca. 5 min. Lad grøden hvile tildækket i ca. 5 min. Smag til med salt.

Tip

Under hele kogningen i mikrobølgeovnen skal skålen være løst dækket med plastfilm.

Kogning på komfur

Bring mælk og ris i kog i en tykbundet gryde, ved kraftig varme og under omrøring. Skru ned til svag varme og kog under omrøring i ca. 5 min. Læg låg på og kog grøden i ca. ½ time - rør 4-5 gange under kogningen. Smag grøden til.

Portionen giver ca. 400 g kogt, kold risengrød.

Kogetid

Ca. 25 min. ved halv effekt.

Sådan laver du risengrød

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 3150 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,4 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 67 %
  • Fedt: 21 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: