Risengrød i mikrobølgeovn
45 min

Risengrød i mikrobølgeovn

Nem opskrift på risengrød. Grøden tilberedes i mikrobølgeovn og er lavet på mælk - fedtfattigt og nemt.
Bedømmelse (76 vurderinger)

Min bedømmelse:

Risengrød i mikrobølgeovn

Nem opskrift på risengrød. Grøden tilberedes i mikrobølgeovn og er lavet på mælk - fedtfattigt og nemt.

Antal portioner
  • ½ liter mælk
  • 1 dl grødris
  • ¼ tsk groft salt

Tilbehør

  • 2½ dl saftevand
  • 10 g smør
  • 1½ spsk blandet sukker og
  • stødt kanel

Fremgangsmåde:

Kom mælk og ris i en dyb skål (ca. 3 liter). Dæk skålen løst med plastfilm beregnet til mikrobølgeovn. Kog grøden i mikrobølgeovnen i ca. 10 min. Tag skålen ud og rør grøden igennem. Fortsæt kogningen i ca. 10 min. Rør atter grøden igennem. Kog den derefter i ca. 5 min. Lad grøden hvile tildækket i ca. 5 min. Smag til med salt.

Tip

Under hele kogningen i mikrobølgeovnen skal skålen være løst dækket med plastfilm.

Kogning på komfur

Bring mælk og ris i kog i en tykbundet gryde, ved kraftig varme og under omrøring. Skru ned til svag varme og kog under omrøring i ca. 5 min. Læg låg på og kog grøden i ca. ½ time - rør 4-5 gange under kogningen. Smag grøden til.

Portionen giver ca. 400 g kogt, kold risengrød.

Kogetid

Ca. 25 min. ved halv effekt.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 3150 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,4 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 67 %
  • Fedt: 21 %
Print