Riskage med marineret frugt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

Sød dessert med crunch og cremet flødeskum.

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

Marineret frugt

  • 1 vaniljestang
  • 175 g rørsukker (ca. 2 ¼ dl)
  • 2 dl vand
  • 1½ tsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk rosenvand
  • 500 g jordbær i kvarte
  • 2 grønne æbler i tynde både, fx granny smith (ca. 250 g)
  • 250 g frisk ananas i små stykker

Riskage

  • 75 g rørsukker (ca. 1 dl)
  • 75 g blødt smør
  • 2 æggeblommer
  • 50 g smuttede, finthakkede mandler
  • ½ tsk knuste kardemommefrø
  • 3 tsk fintrevet, usprøjtet citronskal (usprøjtet)
  • 400 g kold risengrød
  • 2 æggehvider
  • 1 spsk rørsukker

Sådan gør du

Sådan gør du

Marineret frugt

Skrab kornene ud af vaniljestangen - gem kornene. Kom den tomme vaniljestang i en gryde med sukker og vand. Kog sukkerlagen ca. 1 min., tilsæt citronsaft og rosenvand og køl lagen af. Vend jordbær (gem lidt til pynt), æblebåde og ananas i lagen og lad frugten marinere i ca. 2 timer.

Riskage

Pisk sukker, vaniljekorn og smør til blandingen er blød og cremet. Pisk æggeblommerne i en ad gangen. Rør mandler, kardemomme, citronskal og risengrød i. Pisk æggehviderne stive og vend dem i. Fold et stykke bagepapir til en firkantet form (ca. 30 x 36 cm). Fordel dejen i formen og bag riskagen midt i ovnen. Tag kagen ud, klip bagepapiret i siderne væk, drys med rørsukker og grill kagen øverst i ovnen. Lad den køle af og skær ud i 36 stykker (a ca. 5 x 6 cm).

Ved serveringen

Læg stykkerne sammen 3 og 3 med flødeskum. Pynt og server med marineret frugt.

Lav fx selv risengrød - se link.

Bagning

Ca. 45 min. ved 150° - traditionel ovn.

Grill

Ca. 2 min.

Sådan laver du risengrød

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,9 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 47 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: