Rispilaf med lun rygeostsauce

Bedømmelse

(9 vurderinger)

45 min

Rygeostsauce, nu i en varm variation til forårets grøntsager. Saucen er også god til grillmad.

Ingredienser

Antal portioner

Rispilaf

  • 1 spsk rapsolie
  • 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 320 g brune ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 2 store knuste fed hvidløg
  • ½ liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Rygeostsauce

  • 1 agurk i stave
  • 150 g radiser i kvarte
  • 100 g renset feldsalat i buketter

Sådan gør du

Sådan gør du

Rispilaf

Lad fedtstoffet blive gyldent i en tykbundet gryde. Brun kødet i ca. 3 min., til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt ris og hvidløg og svits i yderligere ca. ½ min. Kom vand, salt og peber i retten og kog ris og kød ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 25 min. Smag rispilaffen til.

Rygeostsauce

Pisk rygeost og ½ dl af fløden sammen i en lille tykbundet gryde - pisk godt til blandingen er helt glat. Tilsæt resten af fløden, salt og peber og bring saucen i kog under omrøring. Smag til.

Anret rispilaffen i en rede på et fad. Fordel grøntsagerne midt på og i kanten af fadet og server den lune rygeostsauce til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,4 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 29 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde: