Rispilaf med lun rygeostsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(19 vurderinger)

45 min

Rygeostsauce, nu i en varm variation til forårets grøntsager. Saucen er også god til grillmad.

Ingredienser

Antal portioner

Rispilaf

  • 1 spsk rapsolie
  • 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 320 g brune ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 2 store knuste fed hvidløg
  • ½ liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Rygeostsauce

  • 1 agurk i stave
  • 150 g radiser i kvarte
  • 100 g renset feldsalat i buketter

Sådan gør du

Sådan gør du

Rispilaf

Lad fedtstoffet blive gyldent i en tykbundet gryde. Brun kødet i ca. 3 min., til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt ris og hvidløg og svits i yderligere ca. ½ min. Kom vand, salt og peber i retten og kog ris og kød ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 25 min. Smag rispilaffen til.

Rygeostsauce

Pisk rygeost og ½ dl af fløden sammen i en lille tykbundet gryde - pisk godt til blandingen er helt glat. Tilsæt resten af fløden, salt og peber og bring saucen i kog under omrøring. Smag til.

Anret rispilaffen i en rede på et fad. Fordel grøntsagerne midt på og i kanten af fadet og server den lune rygeostsauce til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,4 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: