Risret med peperoni - Opskrifter - Arla

Risret med peperoni

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

1 timer

En dejlig ret med alt i en gryde - når først alle sager er forberedt så går det som smurt.

Ingredienser

Antal portioner

  • 50 g smør
  • 25 g peperoni i halve skiver (krydret spegepølse)
  • 300 g skinkekød i tern
  • 3 hakkede zittauerløg
  • 1 hakket fed hvidløg
  • 250 g knoldselleri i små tern
  • 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 6½ dl vand
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 tsk sennepspulver
  • ½ tsk cayennepeber
  • 4 laurbærblade
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 spsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 gul peberfrugt i 3 cm lange strimler

Pynt

  • hakket frisk kruspersille

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits peperoni og skinkekød i ca. 2 min. Fortsæt med at svitse løg og hvidløg i ca. 2 min. Dernæst selleri i ca. 2 min. og til sidst ris i ca. 1 min. (ca. 7 min. i alt). Tilsæt vand og tomater med væde under omrøring. Kom sennepspulver og krydderier i. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Vend peberfrugten i og tag gryden af varmen. Lad retten trække under låg i ca. 10 min.

Tip

Retten er stærk uden at være brændende. Hvis man ønsker den mildere, kan cayennepeber udelades.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10020 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,2 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 26 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: