Risret med peperoni

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

1 timer

En dejlig ret med alt i en gryde - når først alle sager er forberedt så går det som smurt.

Ingredienser

Antal portioner
  • 50 g smør
  • 25 g peperoni i halve skiver (krydret spegepølse)
  • 300 g skinkekød i tern
  • 3 hakkede zittauerløg
  • 1 hakket fed hvidløg
  • 250 g knoldselleri i små tern
  • 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 6½ dl vand
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 tsk sennepspulver
  • ½ tsk cayennepeber
  • 4 laurbærblade
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 spsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 gul peberfrugt i 3 cm lange strimler

Pynt

  • hakket frisk kruspersille

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits peperoni og skinkekød i ca. 2 min. Fortsæt med at svitse løg og hvidløg i ca. 2 min. Dernæst selleri i ca. 2 min. og til sidst ris i ca. 1 min. (ca. 7 min. i alt). Tilsæt vand og tomater med væde under omrøring. Kom sennepspulver og krydderier i. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Vend peberfrugten i og tag gryden af varmen. Lad retten trække under låg i ca. 10 min.

Tip

Retten er stærk uden at være brændende. Hvis man ønsker den mildere, kan cayennepeber udelades.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10020 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,2 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 26 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: