Risret med peperoni
1 timer

Risret med peperoni

En dejlig ret med alt i en gryde - når først alle sager er forberedt så går det som smurt.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Risret med peperoni

En dejlig ret med alt i en gryde - når først alle sager er forberedt så går det som smurt.

Antal portioner
  • 50 g smør
  • 25 g peperoni i halve skiver (krydret spegepølse)
  • 300 g skinkekød i tern
  • 3 hakkede zittauerløg
  • 1 hakket fed hvidløg
  • 250 g knoldselleri i små tern
  • 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 6½ dl vand
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 tsk sennepspulver
  • ½ tsk cayennepeber
  • 4 laurbærblade
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 spsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 gul peberfrugt i 3 cm lange strimler

Pynt

  • hakket frisk kruspersille

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits peperoni og skinkekød i ca. 2 min. Fortsæt med at svitse løg og hvidløg i ca. 2 min. Dernæst selleri i ca. 2 min. og til sidst ris i ca. 1 min. (ca. 7 min. i alt). Tilsæt vand og tomater med væde under omrøring. Kom sennepspulver og krydderier i. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Vend peberfrugten i og tag gryden af varmen. Lad retten trække under låg i ca. 10 min.

Tip

Retten er stærk uden at være brændende. Hvis man ønsker den mildere, kan cayennepeber udelades.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10020 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,2 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 26 %
Print