Rissalat med grøntsager
1 timer

Rissalat med grøntsager

Gem de gode rester fra aftensmaden og bland dem sammen til en lækker madpakke-rissalat.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rissalat med grøntsager

Gem de gode rester fra aftensmaden og bland dem sammen til en lækker madpakke-rissalat.

Antal portioner

Rissalat

  • 4½ dl vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 240 g parboiled ris, en blanding af løse og vilde ris (ca. 3 dl)

Chilimarinade

  • 2 spsk sød chilisauce
  • ½ dl hvidvinseddike
  • 4 spsk vand
  • ½ tsk fint salt
  • 1½ spsk rapsolie

Fremgangsmåde:

Rissalat

Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt risblandingen under omrøring og kog den ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Chilimarinade

Pisk chilisauce, eddike, vand og salt sammen i en stor skål. Pisk olien i.

Vend de varme ris i marinaden sammen med gulerødder, peberfrugter og løg. Stil salaten tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Skær imens osten i tern og vend forsigtigt osten i rissalaten.

Rissalat med Apetina smager dejligt med stegt lever, fx kalve-, kyllinge- eller lammelever og groft brød.

Rødløg kan evt. udelades i salaten.

Til madpakken

Før rissalaten laves færdig - tag 1 portion rissalat og Apetina fra og stil det tildækket i køleskabet til næste dag.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,6 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 36 %
Print