
Rissalat med grøntsager
1 timer
Gem de gode rester fra aftensmaden og bland dem sammen til en lækker madpakke-rissalat.
Ingredienser
Rissalat
- 4½ dl vand
- ¾ tsk groft salt
- 240 g risblanding med vilde ris (ca. 3 dl)
Chilimarinade
- 2 spsk sød chilisauce
- ½ dl hvidvinseddike
- 4 spsk vand
- ½ tsk fint salt
- 1½ spsk rapsolie
- 3 gulerødder i halve, tynde skiver
- 2 røde peberfrugter i korte, tynde strimler
- 2 hakkede rødløg
-
200 g Karolines Køkken® Klassisk Salatost i tern
Sådan gør du
Sådan gør du
Rissalat
Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt risblandingen under omrøring og kog den ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.
Chilimarinade
Pisk chilisauce, eddike, vand og salt sammen i en stor skål. Pisk olien i.
Vend de varme ris i marinaden sammen med gulerødder, peberfrugter og løg. Stil salaten tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Vend osten i rissalaten.
Serveringsforslag
Rissalat med Apetina smager dejligt med stegt lever, fx kalve-, kyllinge- eller lammelever og groft brød.
Madpakke til i morgen
Før rissalaten laves færdig - tag 1 portion rissalat og ost fra og stil det tildækket i køleskabet til næste dag.
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 7710 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 10,8 g
- Protein: 13 %
- Kulhydrat: 50 %
- Fedt: 37 %