Rissalat med grøntsager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

1 timer

Gem de gode rester fra aftensmaden og bland dem sammen til en lækker madpakke-rissalat.

Ingredienser

Antal portioner

Rissalat

  • 4½ dl vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 240 g risblanding med vilde ris (ca. 3 dl)

Chilimarinade

  • 2 spsk sød chilisauce
  • ½ dl hvidvinseddike
  • 4 spsk vand
  • ½ tsk fint salt
  • 1½ spsk rapsolie

Sådan gør du

Sådan gør du

Rissalat

Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt risblandingen under omrøring og kog den ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Chilimarinade

Pisk chilisauce, eddike, vand og salt sammen i en stor skål. Pisk olien i.

Vend de varme ris i marinaden sammen med gulerødder, peberfrugter og løg. Stil salaten tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Vend osten i rissalaten.

Serveringsforslag

Rissalat med Apetina smager dejligt med stegt lever, fx kalve-, kyllinge- eller lammelever og groft brød.

Madpakke til i morgen

Før rissalaten laves færdig - tag 1 portion rissalat og ost fra og stil det tildækket i køleskabet til næste dag.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,8 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 37 %

Print

Kilde: