Rissalat med grøntsager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

1 timer

Gem de gode rester fra aftensmaden og bland dem sammen til en lækker madpakke-rissalat.

Ingredienser

Antal portioner

Rissalat

  • 4½ dl vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 240 g risblanding med vilde ris (ca. 3 dl)

Chilimarinade

  • 2 spsk sød chilisauce
  • ½ dl hvidvinseddike
  • 4 spsk vand
  • ½ tsk fint salt
  • 1½ spsk rapsolie

Sådan gør du

Sådan gør du

Rissalat

Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt risblandingen under omrøring og kog den ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Chilimarinade

Pisk chilisauce, eddike, vand og salt sammen i en stor skål. Pisk olien i.

Vend de varme ris i marinaden sammen med gulerødder, peberfrugter og løg. Stil salaten tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Vend osten i rissalaten.

Serveringsforslag

Rissalat med Apetina smager dejligt med stegt lever, fx kalve-, kyllinge- eller lammelever og groft brød.

Madpakke til i morgen

Før rissalaten laves færdig - tag 1 portion rissalat og ost fra og stil det tildækket i køleskabet til næste dag.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,8 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 37 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: