Rissalat med grønt og nødder
45 min

Rissalat med grønt og nødder

Fine små tern af frugt og grøntsager blander sig med risene, så alle smagsindtryk kommer med i hver eneste mundfuld.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rissalat med grønt og nødder

Fine små tern af frugt og grøntsager blander sig med risene, så alle smagsindtryk kommer med i hver eneste mundfuld.

Antal portioner
  • 2½ dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 160 g brune ris, parboiled (ca. 2 dl)
  • 300 g grønne bønner i 1 cm stykker
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 1 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • 1 spsk finthakket citrongræs
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 1 tsk rørsukker
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 pærer i små tern
  • 50 g grofthakkede hasselnøddekerner - evt. friske
  • 4 gulerødder i små tern
  • 5 forårsløg i tynde ringe

Pynt

  • top af forårsløg

Tilbehør

  • 200 g lunt groft flute

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en lille tykbundet gryde. Tilsæt risene og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 25 min. Lad risene køle lidt af.

Kom bønnerne i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og uden låg i ca. 3 min. Hæld bønnerne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Lad bønnerne dryppe godt af.

Rør fraiche, citrongræs, limeskal, -saft, sukker, salt og peber sammen i en stor skål. Vend ris, pærer, nødder og alle grøntsagerne i dressingen - bland det godt. Stil salaten tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til og server salaten med lunt brød.

Tip

Skal det gå lidt hurtigere med at lave salaten, kan grøntsagerne skæres i større stykker.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,7 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 65 %
  • Fedt: 24 %
Print