Ristoppe - Opskrifter - Arla

Ristoppe

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

I visse egne af landet er det almindeligt at servere kolde ristoppe med rosiner til klar suppe. Her er ristoppen i en asiatisk variant - dejligt tilbehør til fx orientalsk karrysuppe fra Karolines Køkken.

Ingredienser

Antal portioner

  • 125 g jasminris (ca. 1½ dl)
  • ¼ tsk groft salt
  • ½ frisk rød chilipeber
  • 60 g peanuts
  • 100 g optøede frosne rejer
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 tsk olie

Sådan gør du

Sådan gør du

Kog risene med salt efter anvisning på pakken. Hak chili fint og peanuts groft. Vend det sammen med rejer og limeskal i de varme ris. Pensl 4 espressokopper eller små skåle grundigt med olie. Pres risblandingen fast ned i kopperne med en ske, sørg for at risblandingen grå helt op til kanten af koppen. Lad ristoppene køle af et kvarters tid, dog ikke i køleskabet. Vend dem ud ved at slå dem mod et spækbræt eller lignende - eller hjælp lidt til med en lille kniv i kanten, så ristoppene løsner sig.

Tip

Ristoppene kan laves på forhånd og serveres kolde i suppen, men de er bedst lune og nylavede. De serveres til en karrysuppe, fx Karoline"s Orientalsk Karrysuppe.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,7 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 36 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: