Ristoppe

Bedømmelse

(0 vurderinger)

45 min

I visse egne af landet er det almindeligt at servere kolde ristoppe med rosiner til klar suppe. Her er ristoppen i en asiatisk variant - dejligt tilbehør til fx orientalsk karrysuppe fra Karolines Køkken.

Ingredienser

Antal portioner
  • 125 g jasminris (ca. 1½ dl)
  • ¼ tsk groft salt
  • ½ frisk røde chilipebre
  • 60 g peanuts
  • 100 g optøede frosne rejer
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 tsk olie

Sådan gør du

Sådan gør du

Kog risene med salt efter anvisning på pakken. Hak chili fint og peanuts groft. Vend det sammen med rejer og limeskal i de varme ris. Pensl 4 espressokopper eller små skåle grundigt med olie. Pres risblandingen fast ned i kopperne med en ske, sørg for at risblandingen grå helt op til kanten af koppen. Lad ristoppene køle af et kvarters tid, dog ikke i køleskabet. Vend dem ud ved at slå dem mod et spækbræt eller lignende - eller hjælp lidt til med en lille kniv i kanten, så ristoppene løsner sig.

Tip

Ristoppene kan laves på forhånd og serveres kolde i suppen, men de er bedst lune og nylavede. De serveres til en karrysuppe, fx Karoline"s Orientalsk Karrysuppe.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,7 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 36 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde: