Roastbeef med bagte kartofler

Roastbeef med bagte kartofler

60+ min
Roastbeef med bagte kartofler er skøn gæstemad. Både roastbeef og de bagte kartofler passer sig selv i ovnen, mens du tager imod gæsterne. Server fx en lækker ravigotte dressing til de bagte kartofler.
https://www.arla.dk/opskrifter/roastbeef-med-bagte-kartofler/

Sådan gør du

Stegetid for kød:

Ca. 45 min. ved 175° - traditionel ovn.

Bagetid for kartofler:

Ca. ½ time ved 250° - traditionel ovn.

Roastbeef
  • Brun kødet på alle sider i gyldent smør i en pande - ca. 3 min. i alt.
  • Læg roastbeefen i en lille bradepande og sæt evt. et stegetermometer i stegen. Drys med salt og peber. Kog panden af med vandet og hæld det ved kødet. Steg midt i ovnen.
  • Tag stegen ud efter ca. 30 min. og mål kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 55° (rosa). Steg evt. kødet færdigt og tag det ud af ovnen.
  • Lad stegen hvile tildækket i ca. ½ time.
Bagte kartofler
  • Skru op for ovnen til 250°.
  • Bring imens vand og salt i kog i en stor gryde. Kog kartoflerne i ca. 5 min. Hæld vandet fra og fordel kartoflerne på en plade med bagepapir. Bag kartoflerne midt i ovnen mens stegen hviler.
Ravigottedressing
  • Vend fraiche, ravigottesauce, salt og peber sammen. Vend forsigtigt flødeskummet i blandingen. Lad dressingen trække tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.
  • Skær kødet i skiver og anret på et varmt fad. Skær et kryds i kartoflerne og server med ravigottedressing og grøn salat.

Ravigottedressingen (minus flødeskum) kan forberedes dagen før.

Energiindhold for hele retten:

22206 kJ / 5307 kcal

Næringsindhold pr. 100g

289 kJ / 69 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 31,2 % 5,3 g
Kulhydrat: 34,1 % 5,8 g
Fedt: 34,7 % 2,7 g
Mere inspiration

Har du kød til overs - så prøv denne biksemad.

Biksemad
30 min
Biksemad
(16)
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Roastbeef
1½ kg Roastbeef af okseinderlår
10 g Smør
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 dl Vand
Bagte kartofler
2½ liter Vand
1 spsk Groft salt
2½ kg Skrubbede bagekartofler
Ravigottedressing
½ liter Creme fraiche
½ dl Ravigottesauce
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 dl Piskefløde - pisket til let skum
Tilbehør
300 g Blandet grøn salat