Roastbeef med ravigottedressing og salat - Opskrifter - Arla

Roastbeef med ravigottedressing og salat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(57 vurderinger)

60+ min

En lækker gæstemiddag med roastbeef, der passer sig selv i ovnen, mens du tager imod dine gæster!

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

Roastbeef

  • 1½ kg roastbeef af okseinderlår
  • 10 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl vand

Bagte kartofler

  • 2½ liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 2½ kg mellemstore kartofler, fx bintje

Ravigottedressing

Tilbehør

  • 150 g små friske spinatblade
  • 2 liter salat revet i grove stykker, fx romainesalat og icebergsalat
  • 200 g optøede, frosne ekstra fine ærter

Sådan gør du

Sådan gør du

Roastbeef

Brun kødet på alle sider i gyldent smør i en pande - ca. 3 min. i alt. Læg roastbeefen i en lille bradepande og sæt evt. et stegetermometer i stegen. Drys med salt og peber. Kog panden af med vandet og hæld det ved kødet. Steg midt i ovnen. Tag stegen ud efter ca. 30 min. og mål kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 55° (rosa). Steg evt. kødet færdigt og tag det ud af ovnen. Lad stegen hvile tildækket i ca. ½ time. Skru op for ovnen til 250°.

Bagte kartofler

Bring imens vand og salt i kog i en stor gryde. Skrub kartoflerne godt og kog dem i vandet i ca. 5 min. Hæld vandet fra og fordel kartoflerne på en plade med bagepapir. Bag kartoflerne midt i ovnen mens stegen hviler.

Ravigottedressing

Vend fraiche, ravigottesauce, salt og peber sammen. Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i blandingen. Lad dressingen trække tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Anret spinat, salat og ærter på et serveringsfad.

Ved serveringen

Skær kødet i skiver og anret på et varmt fad. Skær et kryds i kartoflerne og anret på et fad. Server med salat og dressing.

Tip

Ravigottedressingen (minus flødeskum) kan forberedes dagen før.

Stegetid for kød

Ca. 45 min. ved 175°.

Bagetid for kartofler

Ca. ½ time ved 250°.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 24140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 52,1 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 32 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: