Rød bønneret

Bedømmelse

(0 vurderinger)

60+ min

Man tænker straks på cowboys, der sidder med en dåse og spiser bønner. Måske skulle man tænde et bål, og tage maden med udenfor...?

Ingredienser

Antal portioner

Dagen før

  • 4 dl tørrede, røde kidneybønner
  • 1 liter vand til iblødsætning

Rød bønneret

  • 1 liter vand til kogning
  • 2 tsk groft salt

Flanksteak

  • 25 g smør
  • 1 flanksteak
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Rød bønneret

  • 25 g smør
  • 75 g bacon i små stykker
  • 3 finthakkede zittauerløg
  • 2 dl vand
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 gul peberfrugt i tern
  • 2 tsk groft salt
  • 1 tsk mildt chilipulver

Pynt:

  • frisk, hakket kruspersille

Tilbehør:

Sådan gør du

Sådan gør du

Dagen før

Skyl bønnerne og sæt dem i blød i ca. 1 døgn.

Rød bønneret

Hæld iblødsætningsvandet fra bønnerne. Kom dem i kogende vand tilsat salt og kog bønnerne ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Lad dem dryppe af i en sigte.

Flanksteak

Lad imens smørret gyldne i en pande. Brun steaken ca. 1 min. på hver side og steg den derefter ved svag varme, ca. 5 min. på hver side. Drys med salt og peber og lad steaken hvile tildækket i ca. 15 min.

Rød bønneret fortsat: Lad smørret gyldne i en tykbundet gryde. Steg baconstykkerne ved jævn varme i ca. 5 min. og læg dem på fedtsugende papir. Kom løgene i gryden og steg dem i ca. 1 min. Tilsæt de øvrige ingredienser, bring retten i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tilsæt bønnerne og kog i ca. 5 min. Kom bacon i og smag til.

Tip

I stedet for røde kidneybønner kan man anvende hvide bønner eller små butter beans.

Sådan steger du den perfekte bøf

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 64,6 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 31 %

Print

Kilde: