Rød bønneret

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

Man tænker straks på cowboys, der sidder med en dåse og spiser bønner. Måske skulle man tænde et bål, og tage maden med udenfor...?

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Dagen før

  • 300 g tørrede røde kidneybønner
  • 1 liter vand til iblødsætning

Rød bønneret

  • 1 liter vand til kogning
  • 2 tsk groft salt

Flanksteak

  • 25 g smør
  • 1 flanksteak
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Rød bønneret

  • 25 g smør
  • 75 g bacon i små stykker
  • 3 finthakkede zittauerløg
  • 2 dl vand
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 gul peberfrugt i tern
  • 2 tsk groft salt
  • 1 tsk mildt chilipulver

Pynt:

  • frisk, hakket kruspersille

Tilbehør:

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Dagen før

Skyl bønnerne og sæt dem i blød i ca. 1 døgn.

Rød bønneret

Hæld iblødsætningsvandet fra bønnerne. Kom dem i kogende vand tilsat salt og kog bønnerne ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Lad dem dryppe af i en sigte.

Flanksteak

Lad imens smørret gyldne i en pande. Brun steaken ca. 1 min. på hver side og steg den derefter ved svag varme, ca. 5 min. på hver side. Drys med salt og peber og lad steaken hvile tildækket i ca. 15 min.

Rød bønneret fortsat: Lad smørret gyldne i en tykbundet gryde. Steg baconstykkerne ved jævn varme i ca. 5 min. og læg dem på fedtsugende papir. Kom løgene i gryden og steg dem i ca. 1 min. Tilsæt de øvrige ingredienser, bring retten i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tilsæt bønnerne og kog i ca. 5 min. Kom bacon i og smag til.

Tip

I stedet for røde kidneybønner kan man anvende hvide bønner eller små butter beans.

Sådan steger du den perfekte bøf

Vil du servere en mør og saftig bøf er kvaliteten altafgørende. Karolines Køkkenskole viser her én metode til, hvordan du udvælger og steger en bøf, så den bliver helt perfekt.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 13550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 64,6 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 31 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag