Rødbede- og tomatsuppe med ost og oliven
30 min

Rødbede- og tomatsuppe med ost og oliven

Suppen er inspireret af den russiske rødbedesuppe Borsjtj.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rødbede- og tomatsuppe med ost og oliven

Suppen er inspireret af den russiske rødbedesuppe Borsjtj.

Antal portioner
  • 15 g smør
  • 3 groftrevne rødbeder (ca. 400 g)
  • 1 grofthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 1 liter hønsebouillon
  • 1¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske merianblade

Tilbehør

  • 300 g groft brød

Fremgangsmåde:

Lad fedtstoffet blive varmt i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits rødbeder og løg i ca. 1 min. Tilsæt tomater, bouillon, salt og peber. Lad suppen koge ved jævn varme og under låg i ca. 10 min. Smag til.

Rør kvark blød med lidt koldt vand. Anret suppen drysset med ost og oliven. Læg en skefuld kvark på toppen, pynt med merian og server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,2 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 27 %
Print