Rødbede- og tomatsuppe med ost og oliven

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

30 min

Suppen er inspireret af den russiske rødbedesuppe Borsjtj.

Ingredienser

Antal portioner

  • 15 g smør
  • 3 groftrevne rødbeder (ca. 400 g)
  • 1 grofthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 1 liter hønsebouillon
  • 1¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • frisk merianblad

Tilbehør

  • 300 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad fedtstoffet blive varmt i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits rødbeder og løg i ca. 1 min. Tilsæt tomater, bouillon, salt og peber. Lad suppen koge ved jævn varme og under låg i ca. 10 min. Smag til.

Rør kvark blød med lidt koldt vand. Anret suppen drysset med ost og oliven. Læg en skefuld kvark på toppen, pynt med merian og server straks.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,2 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 27 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: