Rødbedeblinis med laks
1 timer

Rødbedeblinis med laks

Rødbedeblinis med laks er velsmagende alternativ til den traditionelle blinis. Minipandekagerne får en lækker rød farve og smagen er perfekt til laks.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rødbedeblinis med laks

Rødbedeblinis med laks er velsmagende alternativ til den traditionelle blinis. Minipandekagerne får en lækker rød farve og smagen er perfekt til laks.

Antal portioner

Rødbedeblinis - 10 stk.

  • 1 stort æg
  • 1½ dl lun mælk
  • 12½ g gær (ca. ¼ pakke)
  • 65 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
  • 40 g boghvedemel (ca. ½ dl)
  • 1 tsk fint salt
  • 2½ spsk fintrevet rødbeder
  • 2 tsk friskpresset limesaft
  • 15 g smør
  • 1 spsk koldpresset rapskimolie

Tilbehør

Pynt

  • fintklippet purløg
  • limefrugter i både
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Rødbedeblinis

Del ægget i hvide og blomme. Pisk mælk, æggeblomme og gær sammen. Rør hvedemel, boghvedemel og salt i. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning i ca. ½ time. Pisk æggehviden stiv og vend den i dejen sammen med rødbede og limesaft. Bag ca. 10 runde blinis (a ca. 2 spsk dej) i en blanding af smør og olie. Bag dem ved svag til jævn varme ca. 2½ min. på hver side. Blinis"en skal vendes, når dejen danner huller helt igennem.

Ved serveringen

Anret 2 lune blinis taglagt på hver tallerken sammen med agurkestave, lakseskiverne, cremefraiche og lakserogn. Pynt med purløg, limebåde og friskkværnet peber.

Tips

I stedet for revet rødbede og limesaft kan du tilsætte 1 tsk stødt kanel, 2 spsk muscovadosukker eller mørk rørsukker og kun ½ tsk groft salt. Så bliver det til kanelblinis til fx børn - lav ca. 26 stk (a ca. 1 spsk dej).

I stedet for kanel kan du tilsætte 1 tsk fintrevet appelsinskal, kornene af ½ stang vanilje, stadig sukker og kun ½ tsk groft salt.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 57 %
Print