Rødbedesalat og hornfisk
60+ min

Rødbedesalat og hornfisk

Fisk med sprødt skind, kogte rødbeder og syrlig dressing er en rigtig kombination.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rødbedesalat og hornfisk

Fisk med sprødt skind, kogte rødbeder og syrlig dressing er en rigtig kombination.

Antal portioner
  • 5 aflange rødbeder
  • 1½ liter vand
  • 1 tsk groft salt

Dressing

  • 2½ dl Cheasy® fraiche 5%
  • 2 spsk kapers uden lage
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Hornfiskeruller

  • 6 udbenede hornfisk
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 dl friske basilikumblade
  • 10 g smør

Pynt

  • friske basilikumblade

Tilbehør

  • 200 g landbrød

Fremgangsmåde:

Kom rødbederne i vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 50 min., eller til de er møre. Hæld vandet fra og skyl hurtigt rødbederne under koldt vand. Skær stilkender og rodspidser af og fjern skrællen. Skær rødbederne i korte, tykke stave, og lad dem køle af.

Dressing

Rør forsigtigt ingredienserne til dressingen sammen i en skål. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Hornfiskeruller

Halver hornfiskene på tværs. Drys "kødsiden" med salt og peber og fordel herpå basilikumbladene. Rul fileterne stramt sammen og luk dem med en lille pind. Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg hornfiskerullerne ved svag varme i ca. 7 min. Vend dem af og til.

Ved serveringen

Server hornfiskerullerne sammen med rødbeder og den kolde dressing i skåle.

Post Ingredients Comment

5 aflange rødbeder (ca. 1 kg) 1½ liter vand 1 tsk groft salt

Dressing

2½ dl Cheasy Fraiche 9%

2 spsk kapers uden lage

2 små knuste fed hvidløg

1 tsk fintrevet citronskal

1 tsk friskpresset citronsaft

¼ tsk groft salt

friskkværnet peber

Hornfiskeruller

6 udbenede hornfisk (ca. 500 g)

½ tsk groft salt

friskkværnet peber

3 dl friske basilikumblade (ca. 30 g)

10 g smør

Pynt

Friske basilikumblade.

Tilbehør

200 g landbrød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,1 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 27 %
Print