Rødbedesalat og hornfisk

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Fisk med sprødt skind, kogte rødbeder og syrlig dressing er en rigtig kombination.

Ingredienser

Antal portioner
  • 5 aflange rødbeder (ca. 1 kg)
  • 1½ liter vand
  • 1 tsk groft salt

Dressing

Hornfiskeruller

  • 6 udbenede hornfisk (ca. 500 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 dl friske basilikumblade
  • 10 g smør

Pynt

  • frisk basilikumblad

Tilbehør

  • 200 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom rødbederne i vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 50 min., eller til de er møre. Hæld vandet fra og skyl hurtigt rødbederne under koldt vand. Skær stilkender og rodspidser af og fjern skrællen. Skær rødbederne i korte, tykke stave, og lad dem køle af.

Dressing

Rør forsigtigt ingredienserne til dressingen sammen i en skål. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Hornfiskeruller

Halver hornfiskene på tværs. Drys "kødsiden" med salt og peber og fordel herpå basilikumbladene. Rul fileterne stramt sammen og luk dem med en lille pind. Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg hornfiskerullerne ved svag varme i ca. 7 min. Vend dem af og til.

Ved serveringen

Server hornfiskerullerne sammen med rødbeder og den kolde dressing i skåle.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,7 g
  • Protein: 33 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 27 %

Print

Kilde: