Rødbedesalat og hornfisk

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Fisk med sprødt skind, kogte rødbeder og syrlig dressing er en rigtig kombination.

Ingredienser

Antal portioner

  • 5 aflange rødbeder (ca. 1 kg)
  • 1½ liter vand
  • 1 tsk groft salt

Dressing

Hornfiskeruller

  • 6 udbenede hornfisk (ca. 500 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 dl friske basilikumblade
  • 10 g smør

Pynt

  • frisk basilikumblad

Tilbehør

  • 200 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom rødbederne i vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 50 min., eller til de er møre. Hæld vandet fra og skyl hurtigt rødbederne under koldt vand. Skær stilkender og rodspidser af og fjern skrællen. Skær rødbederne i korte, tykke stave, og lad dem køle af.

Dressing

Rør forsigtigt ingredienserne til dressingen sammen i en skål. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Hornfiskeruller

Halver hornfiskene på tværs. Drys "kødsiden" med salt og peber og fordel herpå basilikumbladene. Rul fileterne stramt sammen og luk dem med en lille pind. Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg hornfiskerullerne ved svag varme i ca. 7 min. Vend dem af og til.

Ved serveringen

Server hornfiskerullerne sammen med rødbeder og den kolde dressing i skåle.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,7 g
  • Protein: 33 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 27 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: