Rødbedesandwich - af en rest steg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Hvis du vil prøve noget nyt med dine kødrester fra i går, så prøv denne sprøde sandwich med hjemmelavet cremet rødbedeblanding.

Ingredienser

Antal portioner

  • en rest afpudset steg, fx flæskesteg, lammekølle eller oksesteg
  • 4 fuldkornsboller
  • 4 skiver groft rugbrød
  • 50 g renset rucolasalat
  • 300 g dampede grønne bønner
  • ¼ tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Hæld det kogende vand over rødbederne og lad dem stå i ca. 3 min. Kom rødbederne i en sigte og pres væde fra. Lad rødbederne køle lidt af og rør dem sammen med yoghurt, wasabi, honning og salt. Stil rødbedesalaten tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Skær kødet i meget tynde skiver. Flæk bollerne og skær rugbrødsskiverne i halve. Rist boller og rugbrød midt i ovnen.

Fordel rucolasalat og halvdelen af bønnerne på 4 tallerkener. Læg de halve lune boller og de halve skiver rugbrød sammen om rødbedesalat, kød - med et drys salt - og resten af bønnerne. Server straks.

Ristning

Ca. 5 min. ved 225° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8510 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,6 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 19 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: