Rødbedesandwich - af en rest steg
30 min

Rødbedesandwich - af en rest steg

Hvis du vil prøve noget nyt med dine kødrester fra i går, så prøv denne sprøde sandwich med hjemmelavet cremet rødbedeblanding.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rødbedesandwich - af en rest steg

Hvis du vil prøve noget nyt med dine kødrester fra i går, så prøv denne sprøde sandwich med hjemmelavet cremet rødbedeblanding.

Antal portioner
  • en rest afpudset steg, fx flæskestege, lammekølle eller oksesteg
  • 4 fuldkornsboller
  • 4 skiver groft rugbrød
  • 50 g renset rucolasalat
  • 300 g dampede grønne bønner
  • ¼ tsk groft salt

Fremgangsmåde:

Hæld det kogende vand over rødbederne og lad dem stå i ca. 3 min. Kom rødbederne i en sigte og pres væde fra. Lad rødbederne køle lidt af og rør dem sammen med yoghurt, wasabi, honning og salt. Stil rødbedesalaten tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Skær kødet i meget tynde skiver. Flæk bollerne og skær rugbrødsskiverne i halve. Rist boller og rugbrød midt i ovnen.

Fordel rucolasalat og halvdelen af bønnerne på 4 tallerkener. Læg de halve lune boller og de halve skiver rugbrød sammen om rødbedesalat, kød - med et drys salt - og resten af bønnerne. Server straks.

Ristning

Ca. 5 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7825 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,6 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 11 %
Print