Rødbedesandwich - af en rest steg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Hvis du vil prøve noget nyt med dine kødrester fra i går, så prøv denne sprøde sandwich med hjemmelavet cremet rødbedeblanding.

Ingredienser

Antal portioner

  • en rest afpudset steg, fx flæskesteg, lammekølle eller oksesteg
  • 4 fuldkornsboller
  • 4 skiver groft rugbrød
  • 50 g renset rucolasalat
  • 300 g dampede grønne bønner
  • ¼ tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Hæld det kogende vand over rødbederne og lad dem stå i ca. 3 min. Kom rødbederne i en sigte og pres væde fra. Lad rødbederne køle lidt af og rør dem sammen med yoghurt, wasabi, honning og salt. Stil rødbedesalaten tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Skær kødet i meget tynde skiver. Flæk bollerne og skær rugbrødsskiverne i halve. Rist boller og rugbrød midt i ovnen.

Fordel rucolasalat og halvdelen af bønnerne på 4 tallerkener. Læg de halve lune boller og de halve skiver rugbrød sammen om rødbedesalat, kød - med et drys salt - og resten af bønnerne. Server straks.

Ristning

Ca. 5 min. ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7825 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,6 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 11 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: