Rodfrugtmos med sprøde ostebrud
1 timer

Rodfrugtmos med sprøde ostebrud

Dejligt og dekorativt tilbehør til fx en god roastbeef.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rodfrugtmos med sprøde ostebrud

Dejligt og dekorativt tilbehør til fx en god roastbeef.

Antal portioner

Sprøde ostebrud

Rodfrugtmos

  • 1 knoldselleri i grove stykker
  • 5 persillerødder i grove stykker
  • 300 g melede kartofler i grove stykker
  • 1 liter vand
  • 200 g rensede rosenkål
  • 50 g smør
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • fintsnittet rosenkål

Hertil

  • 500 g stegt roastbeef eller flanksteak

Fremgangsmåde:

Sprøde ostebrud: Spred osten ud (ca. 25 x 30 cm) på en plade med bagepapir. Bag ostepladen øverst i ovnen, til den er gylden. Løft straks ostepladen over på en bagerist. Lad osten køle af og del den i mindre brud. Skru op for ovnen.

Rodfrugtmos

Kom selleri, persillerødder og kartofler i en gryde med kogende vand. Lad grøntsagerne koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min., eller til de er møre. Skær rosenkålene i kvarte og læg dem i en skål. Hæld kogevandet fra grøntsagerne over rosenkålene og lad dem stå i ca. 1 min. Tag ½ dl kogevand fra og hæld rosenkålene til afdrypning i en sigte. Mos grøntsagerne groft med fx en kartoffelstøder. Rør den ½ dl kogevand, smør, salt og peber i mosen. Vend de afdryppede rosenkål i og smag til. Læg mosen i 12 toppe på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen. Pynt toppene med snittet rosenkål og ostebrud.

Tips

De sprøde ostebrud kan opbevares i kagedåse i ca. 4 døgn. Lunes i ovnen ca. 3 min. ved 200°. Rodfrugtmosen kan tilberedes på forhånd og bages ved serveringen.

Bagetid, ostebrud

Ca. 6 min. ved 200°.

Bagetid, rodfrugtmos

Ca. 20 min. ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9310 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,9 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 35 %
Print