Rodfrugtmos med sprøde ostebrud

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

1 timer

Dejligt og dekorativt tilbehør til fx en god roastbeef.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Sprøde ostebrud

Rodfrugtmos

  • 1 knoldselleri i grove stykker
  • 5 persillerødder i grove stykker
  • 300 g melede kartofler i grove stykker
  • 1 liter vand
  • 200 g rensede rosenkål
  • 50 g smør
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • fintsnittet rosenkål

Hertil

  • 500 g stegt roastbeef eller flanksteak

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Sprøde ostebrud: Spred osten ud (ca. 25 x 30 cm) på en plade med bagepapir. Bag ostepladen øverst i ovnen, til den er gylden. Løft straks ostepladen over på en bagerist. Lad osten køle af og del den i mindre brud. Skru op for ovnen.

Rodfrugtmos

Kom selleri, persillerødder og kartofler i en gryde med kogende vand. Lad grøntsagerne koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min., eller til de er møre. Skær rosenkålene i kvarte og læg dem i en skål. Hæld kogevandet fra grøntsagerne over rosenkålene og lad dem stå i ca. 1 min. Tag ½ dl kogevand fra og hæld rosenkålene til afdrypning i en sigte. Mos grøntsagerne groft med fx en kartoffelstøder. Rør den ½ dl kogevand, smør, salt og peber i mosen. Vend de afdryppede rosenkål i og smag til. Læg mosen i 12 toppe på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen. Pynt toppene med snittet rosenkål og ostebrud.

Tips

De sprøde ostebrud kan opbevares i kagedåse i ca. 4 døgn. Lunes i ovnen ca. 3 min. ved 200°. Rodfrugtmosen kan tilberedes på forhånd og bages ved serveringen.

Bagetid, ostebrud

Ca. 6 min. ved 200°.

Bagetid, rodfrugtmos

Ca. 20 min. ved 250°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9310 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,9 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 35 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag