Rødkålssalat med figner og kidneybønner

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Det sure med det søde....en dejlig salat med bl.a. søde figner og syrlig cremefraiche.

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g fintsnittet rødkål
  • 1 tsk groft salt
  • 3 spsk hvid balsamicoeddike
  • 4 skiver rugbrød (ca. 240 g)
  • 1 dåse røde kidneybønner (ca. 420 g)
  • 200 g tørrede figner i tynde skiver
  • 100 g rensede blandede babysalatblade
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland rødkålen godt med salt og eddike. Lad kålen trækken tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min.

Rist rugbrødet godt på en brødrister. Lad det køle lidt af og skær brødet i små tern.

Vend cremefraichen med salt og smag til.

Skyl bønnerne godt og lad dem dryppe af i en sigte. Anret rødkål, bønner, figner og salatblade lagvis i et fad. Drys med rugbrødscroutoner, salt og peber. Hæld dressingen i en lille skål og server den til rødkålssalaten.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 65,5 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 65 %
  • Fedt: 25 %

Print

Kilde: