Rødspættefileter med grøntsager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Fisk og grøntsager er sund og dejlig mad, der både er hurtigt og nemt at lave.

Ingredienser

Antal portioner

  • 6 rødspættefileter
  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 2 spsk vand
  • 50 g smør
  • 3 spsk rapsolie

Grøntsager

  • 250 g champignoner
  • 25 g smør
  • ½ tsk ostindisk karry
  • 4 porrer i tynde, skrå skiver
  • ½ dl vand
  • ¾ tsk groft salt

Tilbehør

  • 240 g løse ris, parboiled (ca. 3 dl)
  • japansk sojasauce

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens, skyl og tør fiskefileterne. Del dem på langs. Bland mel, salt og peber. Vend fileterne først i melblandingen, derefter i sammenpisket æg og vand og til sidst i melblandingen igen (brug evt. 2 gafler). Lad smør og olie blive gyldent i en pande. Steg fileterne ved jævn varme, ca. 3 min. på hver side. Hold dem varme.

Grøntsager

Rens, skyl og tør imens champignonerne. Skær et kryds i toppen. Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Kom karry i og lad det bruse af. Svits champignonerne i ca. 1 min. Tilsæt porrer og svits i ca. 3 min. Tilsæt vand og salt. Varm retten igennem og smag til.

Ved serveringen

Anret grøntsager og de sprøde fiskefileter på varme fade.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,9 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 39 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: