Rodurtesuppe med chili- og limesirup

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

45 min

En blød og cremet suppe med en stærk-syrlig kontrast fra chili- og limesirup.

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g skrællede kartofler
  • 1 stort zittauerløg
  • 300 g skrællet persillerødder eller rodselleri eller en blanding
  • 25 g smør
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 150 g Buko® Garli Garli
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Chili- og limesirup

  • 1 grøn chilipeber
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 1 spsk koldpresset rapsolie
  • 1 spsk lys sirup

Pynt

  • bredbladet persille

Tilbehør

  • Ristet italiensk brød i tynde skiver

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær kartoflerne i tynde skiver. Hak løget. Skær persillerødderne i små tern. Svits grøntsagerne i smørret - uden at de tager særlig farve. Tilsæt bouillon og kog suppen i ca. 20 min. uden låg. Blend suppen ved hurtigste hastighed i en blender eller foodprocessor. Man kan også presse urterne gennem en purésigte. Varm suppen op igen. Rør lidt af suppen i flødeosten til blandingen er blød og cremet. Kom osteblandingen i suppen sammen med salt og peber.

Chili- og limesirup

Rens chilien med en spids kniv under rindende koldt vand og hak den meget fint. Pisk limesaften med olien til cremet konsistens. Rør chili og sirup i. Server suppen i varme tallerkener og dryp lidt af siruppen over.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,9 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 38 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: