Rødvinskogte figner med yoghurtcreme

Bedømmelse

(2 vurderinger)

60+ min

Rødvinskogte figner med yoghurtcreme er en opskrift på en lækker og velsmagende desser! Glæd dig!

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

Dagen før

  • ½ liter rødvin, fx côtes du rhône
  • 125 g rørsukker (ca. 1½ dl)
  • 1 stykke citronskal (usprøjtet)
  • 1 stjerneanis
  • 500 g tørrede figner

Yoghurtcreme

Indkluderet i opskriften

Sådan gør du

Sådan gør du

Dagen før

Bring alle ingredienserne i kog i en gryde. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Fjern citronskal og stjerneanis og kom figner med kogelage i en skål. Stil den tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

Yoghurtcreme

Rør yoghurt og sukker sammen. Stil cremen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smag til.

Lad imens fignerne dryppe af i en sigte over en lille gryde. Kog lagen ind ved kraftig varme til der er ca. 1¼ dl rødvinssirup.

Anret de rødvinskogte figner, yoghurt og filokiks på tallerkener. Pynt hver tallerken med lun rødvinssirup og server straks.

Drikkevarer

Vintage portvin eller evt. en vintage character.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 46,5 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 77 %
  • Fedt: 16 %

Print

Kilde: