Rødvinskogte figner med yoghurtcreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

Rødvinskogte figner med yoghurtcreme er en opskrift på en lækker og velsmagende desser! Glæd dig!

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

Dagen før

  • ½ liter rødvin, fx côtes du rhône
  • 125 g rørsukker (ca. 1½ dl)
  • 1 stykke citronskal (usprøjtet)
  • 1 stjerneanis
  • 500 g tørrede figner

Yoghurtcreme

Indkluderet i opskriften

Sådan gør du

Sådan gør du

Dagen før

Bring alle ingredienserne i kog i en gryde. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Fjern citronskal og stjerneanis og kom figner med kogelage i en skål. Stil den tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

Yoghurtcreme

Rør yoghurt og sukker sammen. Stil cremen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smag til.

Lad imens fignerne dryppe af i en sigte over en lille gryde. Kog lagen ind ved kraftig varme til der er ca. 1¼ dl rødvinssirup.

Anret de rødvinskogte figner, yoghurt og filokiks på tallerkener. Pynt hver tallerken med lun rødvinssirup og server straks.

Drikkevarer

Vintage portvin eller evt. en vintage character.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 46,5 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 77 %
  • Fedt: 16 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: