Røget makrel med røræg

Bedømmelse

(0 vurderinger)

30 min

Dejlig hverdagsret med blomkål og lun makrel. Smager også dejligt rullet ind i en wrap.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 mellemstort blomkål
  • 6 æg
  • 4 spsk mælk
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 g smør
  • 2 røgede makreller

Tilbehør:

  • 240 g rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens blomkålshovedet, skær et dybt kryds i stokken, og damp det i 2 dl letsaltet vand under låg 8-10 minutter. Hold det varmt. Pisk æggene med mælk, salt og peber og lad smørret bruse op på en pande. Hæld æggemassen i og rør rundt med en træske ved lav varme, til æggene er faste, men stadig fugtige. Pil skind og ben fra makrelkødet og server fisken med røræg og kogt blomkål.

Tips

Røget makrel bliver endnu bedre af at blive lunet på grill - til kødet er varmt, men ikke længere. Den kan også varmes i ovnen. Makrel og røræg kan rulles ind i hvedemelstortillas som en wrap og tages med som picnicmad. Pynt evt. med lidt snittet salat.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,2 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 54 %

Print

Kilde: