Røget makrelmousse

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

45 min

Røget makrelmousse er en opskrift på en velsmagende fiskeret, som egner sig godt til frokost. Røget makrel, kvark og smagfulde krydderier er en dejlig kombination.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 røget makrel uden skind og ben
  • 250 g Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 4 spsk klippet frisk purløg
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 2 tsk friskpresset friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g kogte, kolde aspargeskartofler i skiver
  • 1 liter salat fx lolo bianco salat

Pynt

  • purløg
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 300 g ristet rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Findel makrelkødet med en gaffel og rør det sammen med kvark og de øvrige ingredienser. Stil moussen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Ved serveringen

Fordel makrelmoussen på tallerkener og læg kartoflerne på midten. Anret salaten på kartoflerne og pynt med purløg og friskkværnet peber.

Tips

Moussen kan stå tildækket i køleskabet til næste dag. Makrel kan erstattes af røget ørred eller sild. I stedet for aspargeskartofler kan man koge søde kartofler i skiver - kogetiden er ca. 3 min.

Hvordan koger man nye kartofler

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,9 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 33 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: