Røget oksetyndsteg på kartoffeltortilla med chili

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Præsentabel og velsmagende anretning, der kan laves færdig god tid. Velegnet til en buffet.

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

Kartoffeltortilla

  • 2 kg kartofler
  • 3 friske røde chilipebre - uden kerner
  • 6 æg
  • 1½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 140 g Karolines Køkken® Økologisk revet Mozzarella 20%
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 spsk olivenolie
  • 24 skiver røget oksetyndsteg (bestilles hos slagteren)

Pynt

  • bredbladet persille
  • tandstikkere

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver. Snit chili i tynde skiver. Pisk æggene sammen med fløde, revet ost, chili og krydderier. Vend kartoflerne med æggemassen. Pensl en lille bradepande eller firkantet bageform med høje, lige kanter med olie eller beklæd den med bagepapir. Hæld kartoffelmassen i formen, glat overfladen omhyggeligt ud, og bag tortillaen midt i ovnen - til den er fast og gylden. Lad tortillaen køle af i køleskabet til næste dag. Skær kanterne af, og skær derefter tortillaen ud i 24 firkanter på ca. 5 x 5 cm. Rul hver skive tyndsteg til et lille kræmmerhus, læg dem ovenpå de små kartoffeltortillas. Pynt med persille og fastgør det hele med en tandstikker.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,8 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 51 %

Print

Kilde: