Rollingerugbrød
60+ min

Rollingerugbrød

Skøn og sund "gnaskemad" til ungerne. De lækre små rugbrød med rugkerner bages i en bradepande, og har et syrligt strejf fra appelsinjuice og kærnemælk.
Fryseegnet
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rollingerugbrød

Skøn og sund "gnaskemad" til ungerne. De lækre små rugbrød med rugkerner bages i en bradepande, og har et syrligt strejf fra appelsinjuice og kærnemælk.

12 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 3 dl kogende vand
  • 250 g skårne rugkerner (ca. 3 dl)
  • 3¼ dl appelsinjuice
  • 50 g gær
  • 3½ dl kærnemælk
  • 1 spsk groft salt
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 825 g rugmel

Pensling

  • 2 spsk smeltet smør

Fremgangsmåde:

Hæld det kogende vand over rugkernerne og lad dem trække i ca. 1 time. Lun juicen (lillefingervarm) og hæld den i en skål. Rør gæren ud heri. Tilsæt de udblødte rugkerner, kærnemælk, salt og hvedemel. Rør blandingen godt med en håndmixer (brug dejkrogene) og tilsæt rugmelet lidt efter lidt. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Tryk dejen ud i en lille bradepande (ca. 5 x 22 x 30 cm) - foret med bagepapir. Glat dejen med en ske dyppet i koldt vand. Stil dejen til efterhævning et lunt sted i ca. 1 time. Skær dejen i 24 firkanter (ca. 3½ x 7½ cm). Pensl med fedtstoffet og bag rollingerugbrødene nederst i ovnen.

Tip

I stedet for appelsinjuice kan du bruge hvidtøl.

Bagetid

Ca. 50 min. ved 200°.

Tips

Lun dem inden serveringen.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 21350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 169,9 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 80 %
  • Fedt: 10 %
Print