Rugbrødsbidder

Bedømmelse

(4 vurderinger)

60+ min

Lækre, bløde rugbrødsboller. Gode som mellemmåltid og til at tage med...

Ingredienser

1 stk. pr. person

Opskriften gælder for 20 personer

  • 2 dl knækkede rugkerner
  • ½ liter vand
  • 3 dl vand
  • 3 dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl hørfrø
  • 2 spsk mørk sirup
  • 1 spsk groft salt
  • 1 dl grovvalsede havregryn
  • 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
  • 350 g groft rugmel (ca. 4¾ dl)

Pensling

  • smeltet smør

Sådan gør du

Sådan gør du

Sæt rugkerner i blød i vand i ca. 2 timer. Hæld dem til afdrypning i en sigte - smid vandet væk.

Hæld vand og kærnemælk i en gryde og varm det til det er lillefingervarmt. Hæld det i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt de afdryppede rugkerner, solsikkekerner, hørfrø og de øvrige ingredienser. Slå dejen godt sammen og til den tildækket til hævning i 3 timer.

Form ca. 20 brød med 2 skeer og læg dem på plader med bagepapir. Pensl brødene og bag dem til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af på bageriste.

Tip

Brødene har en syrlig duft når de bages - men den forsvinder når de er bagt.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200° - varmluft.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 83,5 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 70 %
  • Fedt: 17 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde: