Rugbrødsbidder

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Lækre, bløde rugbrødsboller. Gode som mellemmåltid og til at tage med...

Ingredienser

1 stk. pr. person

Opskriften gælder for 20 personer

  • 2 dl knækkede rugkerner
  • ½ liter vand
  • 3 dl vand
  • 3 dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl hørfrø
  • 2 spsk mørk sirup
  • 1 spsk groft salt
  • 1 dl grovvalsede havregryn
  • 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
  • 350 g groft rugmel (ca. 4¾ dl)

Pensling

  • smeltet smør

Sådan gør du

Sådan gør du

Sæt rugkerner i blød i vand i ca. 2 timer. Hæld dem til afdrypning i en sigte - smid vandet væk.

Hæld vand og kærnemælk i en gryde og varm det til det er lillefingervarmt. Hæld det i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt de afdryppede rugkerner, solsikkekerner, hørfrø og de øvrige ingredienser. Slå dejen godt sammen og til den tildækket til hævning i 3 timer.

Form ca. 20 brød med 2 skeer og læg dem på plader med bagepapir. Pensl brødene og bag dem til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af på bageriste.

Tip

Brødene har en syrlig duft når de bages - men den forsvinder når de er bagt.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200° - varmluft.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 83,5 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 70 %
  • Fedt: 17 %

Er du til økologi?

Tilbage

Er du til økologiske mejeriprodukter?

Se hele vores økologiske sortiment her. Arla har en bred vifte af økologiske mejeriprodukter bl.a. mælk, yoghurt, skyr og ost.

Arla Øko

Er du til økologiske mejeriprodukter?

Tilbage

Arla ØKO – fra en gård nær dig

Mange små kan sammen skabe noget stort. Vidste du, at mere end 200 øko-landmænd fra hele landet sammen står bag Arla Øko? Det betyder at uanset hvor du bor, er der altid en øko-gård i nærheden af dig. Se hele vores økologiske sortiment her.

En gård nær dig

Arla ØKO – fra en gård nær dig

Print

Kilde: