Rugbrødssandwich med råstegt rødkål og andebryst
30 min

Rugbrødssandwich med råstegt rødkål og andebryst

En sandwich der har det hele: Det lækre rosastegte kød, den syrlige kål, den søde frugt og det sprøde rugbrød med smeltet ost - velbekomme!
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rugbrødssandwich med råstegt rødkål og andebryst

En sandwich der har det hele: Det lækre rosastegte kød, den syrlige kål, den søde frugt og det sprøde rugbrød med smeltet ost - velbekomme!

Antal portioner
  • 2 andebryster (ca. 600 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 g smør
  • 400 g fintsnittet rødkål
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • 2½ spsk honning
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • brøndkarse i buketter

Fremgangsmåde:

Fjern eventuelle rester af fjer og rids skindet på de 2 stykker andebryst. Drys med salt og peber. Læg bryststykkerne med skindsiden nedad i en kold sauterpande og skru op til kraftig varme. Steg i ca. 3 min., eller til fedtet er i gang med at smelte. Skru ned til svag varme og steg i yderligere ca. 10 min. Vend bryststykkerne og steg kødsiden i ca. 10 min. Tag kødet af panden og lad det hvile tildækket i ca. 10 min. - skær kødet i tynde skiver ved serveringen.

Gør sauterpanden ren og lad imens fedtstoffet blive varmt ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg rødkålen under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt citronsaft, -skal, honning, salt og peber og kog kålen ved svag varme og under låg i ca. 2 min. Smag til og lad kålen dryppe af i en sigte.

Læg rugbrødsskiverne på en plade med bagepapir. Fordel osten på brødet og gratiner det midt i ovnen. Læg 4 af rugbrødsskiverne på tallerkener. Fordel rødkål og andebryst på rugbrødet og pynt med mango og brøndkarse. Del evt. de sidste rugbrødsskiver og læg dem på toppen - på sned - og server straks.

Gratinering

Ca. 5 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9910 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,9 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 25 %
Print