Rugbrødssandwich med råstegt rødkål og andebryst

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

30 min

En sandwich der har det hele: Det lækre rosastegte kød, den syrlige kål, den søde frugt og det sprøde rugbrød med smeltet ost - velbekomme!

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 andebryster (ca. 600 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 g smør
  • 400 g fintsnittet rødkål
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • 2½ spsk honning
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • brøndkarse i buketter

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern eventuelle rester af fjer og rids skindet på de 2 stykker andebryst. Drys med salt og peber. Læg bryststykkerne med skindsiden nedad i en kold sauterpande og skru op til kraftig varme. Steg i ca. 3 min., eller til fedtet er i gang med at smelte. Skru ned til svag varme og steg i yderligere ca. 10 min. Vend bryststykkerne og steg kødsiden i ca. 10 min. Tag kødet af panden og lad det hvile tildækket i ca. 10 min. - skær kødet i tynde skiver ved serveringen.

Gør sauterpanden ren og lad imens fedtstoffet blive varmt ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg rødkålen under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt citronsaft, -skal, honning, salt og peber og kog kålen ved svag varme og under låg i ca. 2 min. Smag til og lad kålen dryppe af i en sigte.

Læg rugbrødsskiverne på en plade med bagepapir. Fordel osten på brødet og gratiner det midt i ovnen. Læg 4 af rugbrødsskiverne på tallerkener. Fordel rødkål og andebryst på rugbrødet og pynt med mango og brøndkarse. Del evt. de sidste rugbrødsskiver og læg dem på toppen - på sned - og server straks.

Gratinering

Ca. 5 min. ved 225°.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9910 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,9 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 25 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: