Rugdrys og hindbærkompot til tykmælk

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

30 min

Et lækkert mellemmåltid til dig der nyder at gøre lidt ekstra ud af det. Kan fx serveres til brunch.

Ingredienser

Antal portioner

Rugdrys

  • ½ dl flydende honning
  • ½ dl vand
  • 100 g rugflager (ca. 2 dl)
  • 75 g knækkede boghvedegryn (ca. 1 dl)
  • 50 g hakkede mandler

Hindbærkompot

  • 250 g skyllede friske hindbær
  • 125 g solbærmarmelade (ca. 1 dl)
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 2 spsk flydende honning

Sådan gør du

Sådan gør du

Rugdrys

Rør honning og vand sammen. Bland rugflager, boghvedegryn og mandler i en lille bradepande. Vend honningvandet i og rist rugdrysset midt i ovnen - rør i blandingen et par gange under ristningen. Lad rugdrysset køle af på en bagerist med bagepapir.

Hindbærkompot

Vend imens hindbærrene sammen med solbærmarmelade, ingefær og honning. Stil kompotten tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til - hindbærkompotten er kraftig i smagen.

Server rugdrys og hindbærkompot til det kolde syrnede produkt.

Tip

Rugdrysset kan opbevares på køkkenbordet i et glas med låg i ca. en uge.

Ristning

Ca. 20 min. ved 200°.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,1 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 69 %
  • Fedt: 18 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: