Rullet flanksteak med soltørrede tomater
45 min

Rullet flanksteak med soltørrede tomater

En helt ny variant af den elskede rullesteg. Nu med soltørrede tomater og ost.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rullet flanksteak med soltørrede tomater

En helt ny variant af den elskede rullesteg. Nu med soltørrede tomater og ost.

Antal portioner
  • 1 flanksteak (ca. 400 g)
  • 75 g bløde soltørrede tomater
  • 75 g Cheasy® Revet Mozzarella 13%
  • bomuldssnor egnet til madvarer
  • 25 g smør
  • 3 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk lys saucejævner
  • 400 g rensede haricots verts
  • 2 hakkede salatløg (ca. 150 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ liter rød egeløvsalat revet i grove strimler

Tilbehør

  • 1 kg pillede, kogte kartofler

Fremgangsmåde:

Bank flanksteaken ud med en kødhammer eller med en knyttet hånd. Fordel soltørrede tomater og ost i en stribe (på langs af kødets fibre). Fold enderne ind og rul kødet stramt om fyldet. Bind bomuldssnor om "rullestegen" 5-6 steder, så den holder faconen. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande og brun kødet på alle sider i ca. 4 min. Tilsæt vand, drys med salt og peber og braiser flanksteaken ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. ½ time med sammenføjningen opad. Tag steaken op og hold den varm. Si skyen og kom den tilbage i panden. Pisk saucejævner i og kog skyen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.

Kom imens bønnerne i en skål, hæld kogende vand over og lad dem trække i ca. 2 min. Lad bønnerne dryppe af i en sigte. Smelt imens resten af smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. ½ min. og tilsæt de blancherede bønner, salt og peber. Svits ved jævn varme i yderligere ca. 3 min.

Ved serveringen

Skær kødet i skiver. Vend salaten sammen med bønner og løg, smag til og server straks.

Tips

De bløde soltørrede tomater kan erstattes af helt tørre. Klip tomaterne i strimler, overhæld med kogende vand og lad dem trække i ca. 2 min. Hæld vandet fra.

Braisering er en kogning ved svag varme, under tætsluttende låg og i en lille væskemængde.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,5 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 28 %
Print