Safransalatsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

15 min

En anderledes flødesauce med den karakteristiske smag af safran. Serveres til salat.

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

Sådan gør du

Sådan gør du

Kog fløden ind til tynd saucekonsistens i en tykbundet gryde - det tager ca. 5 minutter. Opløs imens safran i kogende mælk, og lad det trække 5 minutter.Tilsæt mælkeblandingen til fløden sammen med citronsaft, citronskal, salt, peber og sukker. Smag til. Serveres lun eller kold (men ikke køleskabskold) til salat i en kande eller høj skål.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 23430 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 5 %
  • Fedt: 93 %

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay Bourgogne, Frankrig

Safran fungerer rigtig godt med fadlagrede vine, og hver vil en hvidvin på chardonnay være rigtig god, fx fra bourgogne Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til thaimad