Safranvafler med appelsin

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

45 min

De gule vafler er flotte serveret med farverige bær eller frugtsalat - og flødeskum, selvfølgelig!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • ½ tsk safrantråde
  • 4½ dl mælk
  • 100 g smør
  • 175 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 1 æg

Pynt

  • flormelis

Tilbehør

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør safran i mælken. Lad smørret smelte og lad det køle let af. Bland mel, bagepulver, sukker og appelsinskal. Pisk mælk, æg og smør i melblandingen til dejen er jævn.

Lad imens vaffeljernet blive godt varmt og pensl pladerne med lidt smør den første gang. Kom lidt dej i vaffeljernet (ca. ¾ dl) og bag vaflerne i ca. 2 min. - eller til de er gyldne. Bag resten af vaflerne og server straks.

Pisk fløden til et let skum. Server straks vaflerne sammen med flødeskum og friske bær.

Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11820 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,5 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 61 %

Print

Kilde:

Vin match

Muscat Rousillon, Frankrig

En sød hvid vin på muscat-druen vil være dejlig hertil, fx en muscat de rivesaltes Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til jordbær

Andre gode forslag