Salat himmelblå

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

30 min

De sur-søde bær er en rigtig god kontrast til blåskimmelost.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 2 liter rensede blandet salat
  • 150 g hasselnøddekerner
  • 250 g friske eller frosne ribs
  • 250 g friske eller frosne brombær
  • 500 g Castello® creamy Blue Creamy Blue

Marinade

  • 1½ dl rapsolie
  • ½ dl rødvinseddike eller hindbærvineddike
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • lunt landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Riv salaterne i mundrette stykker. Rist hasselnødderne i en tør pande ved kraftig varme i ca. 5 min. Gnid skallerne af. Skær osten i tern. Læg salatblade, ristede hasselnødder, bær og blåskimmelosten lagvis i et fad.

Marinade

Pisk olie og eddike sammen med salt og peber. Smag til og hæld dressingen over salaten.

Server salaten med det lune brød.

Tip

Hvis du bruger frosne bær kan de drysses med lidt sukker og sættes til optøning.

Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 21810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 43,6 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 17 %
  • Fedt: 72 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Til denne friske salat med bær og blåskimmelost vil en sødlig hvidvin på riesling-druen være skøn. Evt en "kabinett" fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til ost