Salat med fisk og grøntsager i grøn sauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

30 min

Fyldig og smagsfuld salat med grøn krydderurtesauce. En dejlig ret som kan bruges både til forret og som frokostret.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 fennikel i mundrette stykker (ca. 200 g)
  • 1 gulerod i mundrette stykker (ca. 75 g)
  • 3 forårsløg i mundrette stykker (ca. 50 g)
  • 175 g grønne bønner eller voksbønner i mundrette stykker
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • 1 liter romainesalat revet i grove stykker - eller tilsvarende mængde babyspinatblade
  • 400 g kold dampet fisk, fx torsk eller laks

Grøn sauce

  • 3 dl friske dildkviste
  • 3 dl blade af bredbladet persille
  • 1½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 2 æggeblommer
  • 1½ spsk dijonsennep
  • 1 lille fed hvidløg
  • 1 spsk hvid balsamicoeddike
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • klippet purløg

Tilbehør

  • 240 g ristet brød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand tilsat citronsaft og salt i kog i en gryde. Kom grøntsagerne i gryden, bring i kog og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 2 min. Hæld vandet fra grøntsagerne og køl dem af i en sigte. Læg salatbladene på et fad og fordel fisk i mundrette stykker og grøntsager herpå.

Grøn sauce

Kom alle ingredienserne i et blenderglas og kør dem ca. 1 min., til en jævn sauce. Hæld lidt grøn sauce over salaten, drys med purløg og server med ristet brød og resten af den grønne sauce.

Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,7 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 40 %

Print

Kilde:

Vin match

Grüner veltliner Kamptal, Østrig

Til denne lækre salat vil en hvidvin på druen grüner veltliner være god, bl.a. fordi den vil matche krydderurterne godt Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til thaimad

Andre gode forslag