Salat med frugt og appelsinsirup

Bedømmelse

(0 vurderinger)

45 min

En frisk og indbydende frugtsalat med hytteost.

Ingredienser

Antal portioner

Appelsinsirup

  • 3 dl appelsinjuice
  • 3 hele nelliker
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • ½ moden meloner fx cantaloup
  • 250 g friske jordbær

Sådan gør du

Sådan gør du

Appelsinsirup

Bring appelsinjuice, nelliker og sukker i kog i en tykbundet gryde. Kog blandingen ved jævn varme og uden låg i ca. 20 min., til der er ca. 2 dl appelsinsirup. Rør af og til. Lad siruppen køle lidt af.

Vend imens HytteOst og sukker sammen og stil det tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Fjern melonkernerne og skær melonen i tynde skiver. Skræl melonskiverne. Skyl jordbærrene og skær dem i halve. Lad evt. blomsten blive siddende. Træk striber af appelsinsirup på desserttallerkener. Anret herpå hytteost, melon og jordbær. Server resten af den lune sirup til.

Tip

I stedet for melon og jordbær kan man anvende syltede, grønne figner og clementiner.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4960 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 20 %

Print

Kilde: